Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, octombrie 24, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » MISIUNE: Locaţiile unde vor acţiona jandarmii dâmboviţeni în perioada sărbătorilor de iarnă

MISIUNE: Locaţiile unde vor acţiona jandarmii dâmboviţeni în perioada sărbătorilor de iarnă 

col. Viorel Matei - inspector şef IJJ Dâmboviţa

În perioada sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou, jandarmii dâmboviţeni sunt mobilizaţi pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică în stradă, în preajma zonelor comerciale, dar şi la toate manifestările cultural-artistice ce se vor organiza în judeţ. Misiunea este una dficilă dacă ţinem cont că numărul evenimentelor publice a crescut, iar forţele de jandarmi sunt mult diminuate.

Colonelul Viorel Matei, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, speră să le fie repartizate mai multe cadre din noua promoţie de subofiţeri jandarmi.

„Pentru perioada sărbătorilor de iarnă, militarii jandarmi vor fi alături de Poliţie pentru asigurarea unui climat de linişte. Avem în vedere toate manifestările publice tradiţionale pe care le organizează diferite autorităţi şi instituţii”, a declarat colonelul Viorel Matei.

Totodată, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa este pregătit să intervină şi dacă iarna va crea probleme comunităţilor umane.

„Am luat măsurile necesare în vederea constituirii unor rezerve de intervenţie în toate localităţile din mediul urban şi rural în care dispunem de subunităţi de jandarmi. Vom acţiona la solicitarea colegilor de la Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea acordării primului ajutor cetăţenilor aflaţi în situaţii dificile. Vom monitoriza persoanele fără adăpost şi, în cazul scăderii drastice a temperaturilor, le vom conduce la adăposturile sociale destinate pentru astfel de cazuri”, a mai precizat comandantul jandarmilor dâmboviţeni.

Adaugă un Comentariu

*