Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, martie 3, 2021
Sunteți Aici Home » ALEGERI » MITING: Românii din Diaspora cer 1.000 de secţii de vot sau amânarea turului II al prezidenţialelor

MITING: Românii din Diaspora cer 1.000 de secţii de vot sau amânarea turului II al prezidenţialelor 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: hotnews.ro)

FADERE – Federația asociațiilor de români din Europa solicită Guvernului României să formeze un Comitet de Criză care să se ocupe de organizarea alegerilor în Diaspora.

„Este evident că Ministerul Afacerilor Externe continuă să fie departe de a găsi soluții viabile prin care să se garantizeze votul românilor din Diaspora. Dacă nu există timp pentru organizarea celui de-al doilea tur al Alegerilor Prezidențiale în așa fel încât toți românii din Diaspora să poată vota, propunem Biroului Electoral Central amânarea acestuia până când MAE va oferi garanția că alegerile se vor desfășura în condiții optime.

Punerea la dispoziția alegătorilor a Declarației pe propria răspundere și amplierea în secții a numărului cu doar două sau trei persoane nu va îmbunătății deloc situația din Diaspora”, se arată într-un comunicat FADERE.

Duminică, 9 noiembrie, românii din Madrid, Londra, Paris, Dublin, Berlin, Viena și Bruxelles vor manifesta în fața Ambasadelor pentru a cere MAE soluții viabile pentru votul în Diaspora. Aceştia solicită 1.000 de secții de vot pentru Diaspora și dublarea numărului personalului si stampilelor din secțiile de vot deja existente.

„Domnul ministru Titus Corlăţean continuă să dezinformeze opinia publică afirmând că nu are suficient timp pentru a primi spațiile din partea adiministratiilor locale din țările UE unde să se instaleze noile secții de votare. Informăm pe această cale încă o data dispoziția asociațiilor de a media aprobările locurilor în care să se amplazeze secțiile de vot”, a declarat Daniel Tecu, președinte FADERE – Federația asociațiilor de români din Europa.

Adaugă un Comentariu

*