Știri, Muntenia-Sud, România|joi, mai 13, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » MOBILIZARE: Marea Adunare Naţională de la Chişinău va continua cu un marş spre Bucureşti

MOBILIZARE: Marea Adunare Naţională de la Chişinău va continua cu un marş spre Bucureşti 

adunare chisinau 4

Platforma Unionistă Acțiunea 2012, în colaborare cu Tinerii Moldovei și mai multe organizații de peste Prut, grupate în Blocul Unității Naționale, organizează, duminică – 5 iulie, în piaţa din faţa Guvernului Republicii Moldova, Marea Adunare Naţională în cadrul căreia se va vota rezoluţia privind unirea Republicii Moldova cu România. Între manifestanţi se va afla şi deputatul Remus Cernea, care a venit la Chişinău împreună cu câteva sute de unionişti din Bucureşti. NUmeroşi alţi activişti au sosit din Timişoara, Cluj, Constanţa şi Iaşi.

Iniţiatorii acţiunii mizează pe prezenţa a 30.000 de participanţi, după ce la adunarea unionistă din luna mai au luat parte 25.000 de oameni. Basarabenilor li se vor alătura şi fraţii de dincoace de Prut, care s-au deplasat la Chişinău, special pentru a susţine unirea. În deschidere, ansambluri folclorice din Moldova vor susţine un program artistic autentic românesc.

După Marea Adunare Națională de duminică, se va porni marșul lui Ștefan cel Mare, în direcția București. Apa, mâncarea și cazarea pe drum sunt asigurate gratuit la localnicii pe unde trece marșul, iar securitatea și dotarea corespunzătoare pentru toate urgențele cad în sarcina organizatorilor. Pe teritoriul Republicii Moldova, marșul durează cinci zile, iar apoi, cei care au pașaportul la ei, trec Prutul pe jos, la Ungheni, sâmbătă – 11 iulie. În România, în perioada 12-20 iulie, participanții la marș vor face un tur al Munteniei și Ardealului cu trenul și autocarul. VOM REVENI CU RELATĂRI DE LA FAŢA LOCULUI. 

adunare chisinau 1 adunare chisinau 2 adunare chisinau 3

Adaugă un Comentariu

*