Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 30, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » MOBILIZARE: Românii ies în stradă să protesteze pentru că Senatul nu a dat undă verde arestării lui Şova

MOBILIZARE: Românii ies în stradă să protesteze pentru că Senatul nu a dat undă verde arestării lui Şova 

Foto: Libertatea

Se precipită lucrurile în România, după ce senatorii au respins astăzi solicitarea DNA de a încuviinţa arestarea lui Dan Şova, fost ministru al Marilor Proiecte şi al Transporturilor! Românii au iniţiat imediat pe reţelele de socializare o campanie de mobilizare pentru a protesta în Piaţa Universităţii din Bucureşti, începând din această seară de la ora 18:00. Mesajul este unul simplu şi la obiect: Nu dorim folosirea imunităţii ca paravan pentru infractori!

Potrivit DNA, Dan Şova a semnat, în perioada 2007 – 2009, mai contracte si acte aditionale incheiate intre Complexul Energetic Rovinari (CER) si Complexul Energetic Turceni (CET) pe de o parte si SCA „Sova si Asociatii” pe de alta parte. Fostul ministru, actualmente senator, le-a cerut colegilor să-i dea şansa să se apere în stare de libertate.

Spre deosebire de Dan Şova, Darius Vâlcov – fost ministru al Finanţelor le-a solicitat colegilor să încuviinţeze începerea urmăririi penale şi reţinerea în cazul său, altfel va demisiona din Senat.

„Fiind si ziua mea, cred ca este o rugaminte in plus, rugaminte pe care o fac de a nu ma pune in situatia de a imi da demisia din functia de senator pentru a ajunge in fata instantei”, a spus Vâlcov, iar senatorii i-au îndeplinit dorinţa.

În februarie 2012, premierul Emil Boc a demisionat, la presiunea străzii. Românii au protestat atunci, timp de o lună, în 37 de judeţe şi în municipiul Bucureşti, faţă de măsurile pe care Guvernul voia să le aplice pentru reformarea sistemului sanitar.În anul 2013, au fost iniţiate numeroase proteste de stradă împotriva Proiectului „Roşia Montană”. Acum, românii se mobilizează din cauza faptului că parlamentarii se apără între ei, când vine vorba să răspundă în faţa legii.

Răspuns la MOBILIZARE: Românii ies în stradă să protesteze pentru că Senatul nu a dat undă verde arestării lui Şova

  1. Barsu Anisoara

    Unde a fost DNA-ul in 2007-2009 ?

     

Adaugă un Comentariu

*