Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, august 7, 2020
Sunteți Aici Home » ECONOMIE » MODIFICAREA… MODIFICĂRII! Finanţele vor analiza schimbarea sistemului de plată a TVA la încasare

MODIFICAREA… MODIFICĂRII! Finanţele vor analiza schimbarea sistemului de plată a TVA la încasare 

tva

Ministerul Finantelor Publice (MFP) va analiza mai multe variante de modificare a sistemului de plata a TVA la incasarea facturii, introdus din ianuarie 2013, dupa semnalele primite de la mediul de afaceri si consultantii fiscali privind problemele cu care se confrunta firmele in aplicarea noilor reglementari, a declarat secretarul de stat in MFP Dan Manolescu.

Potrivit Agerpres, Manolescu a precizat ca sunt in analiza doua variante de lucru – sistemul de TVA la incasare sa fie optional nu obligatoriu sau sa fie extins termenul de 90 zile la care TVA devine exigibila, chiar daca factura nu a fost incasata. De asemenea, MFP analizeaza si o combinatie intre cele doua variante.

„Masura (plata TVA la incasare- n.red.) nu se ridica la asteptarile mediului de afaceri intrucat nu discutam de fapt decat de o amanare a colectarii TVA cu 90 de zile. Acest lucru s-ar putea sa schimbe fundamental modul in care aceasta masura va fi perceputa de mediul de afaceri intrucat avantajele asteptate de mediul de afaceri s-ar putea sa nu fie implinite”, a declarat in august 2012 intr-un interviu HotNews Dan Manolescu, pe atunci vicepresedintele Camerei Consultantilor Fiscali. Masura se aplica si in Polonia, dar numai 2% din firmele locale au optat pentru aplicarea lui, mai spunea Manolescu.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Adaugă un Comentariu

*