Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iulie 8, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » MOMENTUL ADEVĂRULUI: Vizele pentru liga a doua

MOMENTUL ADEVĂRULUI: Vizele pentru liga a doua 

Foto: sportdambovitean.ro

Aspirantele Fortuna Poiana Câmpina (locul 2, cu 34p) și Chindia Târgoviște (1, cu 37p) își dispută supremația în C6, astăzi – 23 mai 2014, pe terenul din Câmpina. Se vor duela două echipe cu stiluri diferite. Fortuna este o trupă cu joc de atac și destul de spectaculos, cu un vârf împins, Camara sau Antohi, iar în spatele lor o tripletă redutabilă, Munteanu (pe dreapta), Chipirliu (în centru) și Buhuș sau Năstase (pe stânga). Aceștia sunt împinși spre avanposturi de pasele lui Minciună. În schimb, echipa prahoveană are o apărare vulnerabilă în special în centru.

De partea cealată, Chindia are o defensivă beton, cu Vătavu și Ispas în zonă centrală, protejați de doi mijlocași centrali, Honciu și Anton, extrem de laborioși. Aceștia fac și tranziția balonului de la mijlocul terenului spre ofensivă, acolo unde este posibil să evolueze Văduva și Roman. Defensiva echipei din Cetatea celor 33 de Voievozi a primit în faza play-off doar șase goluri față de Fortuna care a încasat dublu (12).

La capitolul golurilor marcate, Fortuna a înscris 32, cu unul mai mult decât rivala Chindia. Vali Munteanu are 15 goluri în cont, iar Antohi 13. Golgeterul Chindiei este Nelu Bucă, autor a 9 reușite.

La meciuri directe este egalitate perfectă, câte o victorie (cu 2-1) și un egal (0-0) pentru fiecare combatantă.

Se spune că cine va greși mai puțin în acest meci va triumfa. Și „doamna șansă” are un cuvânt greu de spus. Târgoviștenilor le trebuie un egal, prahovenilor o victorie obligatorie. Se mai fac și alte calcule, dar meciul de astăzi este decisiv și poate decide într-o proporție covârșitoare echipa care va lua vizele pentru liga a doua.

Fortuna mai are de jucat: cu FC Zagon (în deplasare, pe 27 mai), CSM Câmpina (3-0) și Atletic Bradu (acasă, pe 6 iunie).

Chindia are programate meciurile cu: SCM Argeș Pitești (acasă, pe 27 mai), Atletic Bradu (deplasare, pe 30 mai) și CSM Câmpina (3-0).

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*