Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 28, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Montaniarzii dâmboviţeni pleacă în Grecia, pentru o EXPEDIŢIE cu triplu obiectiv

Montaniarzii dâmboviţeni pleacă în Grecia, pentru o EXPEDIŢIE cu triplu obiectiv 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: Asociaţia Chindia Jurasic Park)

Montaniarzii dâmboviţeni vor organiza, la începutul lunii septembrie, înainte de „Zilele oraşului Târgovişte”, o expediţie în Grecia prin care vor sărbători cei 20 de ani de la momentul când au cucerit cel mai înalt vârf de pe continentul european – Vârful Elbrus (5.643 m) din Munţii Caucaz. În 1996, când municipiul Târgovişte aniversa 600 de ani de atestare documentară, sigla oraşului a fost postată pe borna de piatră ce marchează cel mai înalt vârf, reușita deschizând și programul „TOP 7″ – Topul cuceririi celei mai înalte cote de pe fiecare continent.

Potrivit preşedintelui Chindia Jurasic Park – Nicolae Posta, expediţia din Grecia are triplu obiectiv:
• Expediție pe Muntele Athos, la Schitul românesc Prodromu, acolo unde se află Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului – Prodromița. Pentru această expediție spirituală, organizatorii au primit Înaltă Binecuvântare din partea Arhiepiscopiei Târgoviștei urmând să ducă simboluri ale Arhiepiscopiei la acest lăcaș românesc și să aducă, pentru comunitatea târgovișteană, o copie a Icoanei Maicii Domnului.
• Expediție montană pentru cucerirea vârfului Athon (2033 m), cea mai înaltă cotă a Muntelui Athos.
• Expediție alpină pe muntele Olimp, „lăcașul zeilor” din mitologia greacă, pentru cucerirea celor 4 mari vârfuri ale masivului: Mytikas – 2917 m; Skolio – 2911 m; Stefani – 2909 m (supranumit și „Tronul lui Zeus”); Skala – 2866 m.

„Pentru această nouă și inedită expediție, «dinozaurii» montaniarzi au continuat antrenamentele în Bucegi reușind parcurgerea, în fiecare din ultimele week-enduri, a câte unui nou traseu. Întrucât vremea în Bucegi va fi rea în acest weekend (ploaie și descărcări electrice), duminică 21 august 2016 vom urca pe cea mai spectaculoasă vale alpină, amenajată, din Carpații României, pe Valea lui Stan apropiată de Barajul de la Vidraru. Tura este deschisă tuturor pasionaților de drumeție, cu experiență peste medie, dar cu echipament de munte (bocanc) adecvat. Până acum s-au înscris peste 23 de pasionați din tot județul (Târgoviște, Fieni, Pucioasa, Moreni), dar și din București”, precizează Nicolae Posta.

Adaugă un Comentariu

*