Știri, Muntenia-Sud, România|luni, decembrie 5, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Morţi suspecte în două spitale din Dâmboviţa

Morţi suspecte în două spitale din Dâmboviţa 

Unei tinere familii din oraşul Titu nu i-a venit să creadă când a văzut că fetiţa lor, de numai şase luni, a murit în mâinile medicilor. Disperaţi, cei doi soţi acuză cadrele medicale de la Spitalul Titu că nu şi-au dat silinţa să salveze viaţa copilei. Zic părinţii că totul a plecat de la stabilirea unui disgnostic greşit. Ei au adus copilul la spital fiindcă avea febră mare. „Ne-au spus că nu are decât roşu în gât, să nu ne facem probleme. I-au făcut o injecţie şi au zis că o să fie bine, dar, uite, copilul a murit”, mărturiseşte, disperat, Nicolae Cristea, tatăl micuţei decedate în spital. Mai susţin părinţii că dintrodată trupul fetiţei s-a învineţit, au apărut stări de vomă. „Pe faţă, i-au apărut nişte puncte de culoare mov. Nu ştiam ce să mai facem, încotr-o să o apucăm. le-am cerut medicilor să o transfere la Târgovişte, fiindcă am simţit că se întâmplă ceva necurat”.Medicii de la Spitalul Titu merg pe varianta că au făcut tot ce le-a stat în putinţă să o salveze pe copilă. Nici ei nu-şi explică de ce starea fetiţei s-a agravat brusc. Copila s-a stins cu toate intervenţiile echipei specializate venită de la Târgovişte. Părinţii au depus plângere penală împotriva medicilor de la Titu. În acest caz a deschis o anchetă şi Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa.

Făt mort la naştere în Spitalul Pucioasa

Situaţie dramatică şi la Pucioasa. Un făt a murit la naştere. Părinţii îi acuză pe doctori de indiferenţă. Susţin că băieţelul lor nu ar fi pierit dacă ar fi participat la naştere şi un medic specialist. „M-a consultat o moaşă. Nu era niciun doctor în spital. Mi-au spus pur şi simplu că nu a ieşit copilul. Una dintre moaşe vorbea cu doctoriţa Cecilia Ionescu la telefon. Primea indicaţii. Doctoriţa spunea că nu poate ajunge la spital fiindcă este în Târgovişte”, declară Mihaela Mănica, mama pruncului decedat. Familia susţine că femeia nu a avut nicio problemă de sănătate în timpul sarcinii. A mers la toate controalele medicale. Spun că sarcina i-a fost supravegheată chiar de medicul ginecolog Cecilia Ionescu, directorul Spitalului Pucioasa. „A intrat în sala de naştere doar cu moaşele şi asistentele. Au chinuit-o vreo două ore şi jumătate. Copilul era viu. La un moment dat, ne-au anunţat că a murit copilul. Ne-au spus simplu că s-a sugrumat cu cordonul ombilical”, ne-a mărturisit, îndurerat, Ciprian Mănica, tatăl copilului. Tinerii soţi nu vor să lase lucrurile aşa. Sunt hotărâţi să-şi caute dreptatea în faţa instanţei de judecată. Directoarea Spitalului Pucioasa, Cecilia Ionescu, este sigură că bebeluşul s-a născut mort. Ba, mai mult, contrar celor susţinute de familie, medicul declară că mama a avut probleme de-a lungul sarcinii. Mai crede doctoriţa că băieţelul ar fi putut muri din cauza varicelei, boală contagioasă de care suferea mama şi care s-ar fi putut transmite la făt.
Rămâne acum ca cele două cazuri să fie limpezite de anchetatori.

4 Răspunsuri la Morţi suspecte în două spitale din Dâmboviţa

 1. Iuli

  Este revoltător ce se întâmplă în spitalele din Dâmboviţa. M-a luat cu frisoane când am citit despre cazul de la Pucioasa, având în vedere că am născut de curând… Doamne, când ne-om dezvolta şi noi?

   
  • Incomod

   Ai dreptate. În România totul parcă se întâmplă cu susu-n jos.

    
 2. Alex

  Imi aduc aminte că, în urmă cu mai mulţi ani, au fost numeroase cazuri de morţi suspecte în timpul naşterilor. Sper sa nu se mai ajungă acolo.

   
 3. zorila sorina georgiana

  Nu stiu dc toata lumea o considera asa de buna pe dr.CECILIA IONESCU k eu am vrut din tot sufletul sa nasc normal acum la a doua nastere pt k prima tot asa am avut-o iar dansa nu m-a lasat deloc.am fost anuntata in ultima clipa k o sa-mi faca cezariana k nu vrea sa ma lase sa nasc normal desi se putea pt k era bine sarcina si copilul tot la fel.nu era nevoie urgent de cezariana.iar a doua problema este k a vrut sa ma cauterizeze neaparat dupa nastere spunandu-mi k am rana pe col desi nu era adevarat pt k am mai fost sh la alt medic sh nu am nimic.dar ma grabea foarte tare cu cauterizarea spunandu-mi k este grav sh trebuie neaparat sa o rezolv.nici in ziua de azi nu am nimic desi daca ma duceam la dansa imediat ma cauteriza degeaba neavand nici o rana.

   

Adaugă un Comentariu

*