Știri, Muntenia-Sud, România|luni, noiembrie 30, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » MOTORINA, LA FEL DE SCUMPĂ CA ÎN GERMANIA! Salariul mediu al românilor, de 7 ori mai mic

MOTORINA, LA FEL DE SCUMPĂ CA ÎN GERMANIA! Salariul mediu al românilor, de 7 ori mai mic 

benzina

Conform energy.eu, preţul la pompă al motorinei în Germania este de 1,34 de euro pe litru, cu doar 4 cenţi mai scumpă decât în România, unde un litru de motorină este de 1,30 euro.

În cea mai bogată ţară din Uniunea Europeană. Luxemburg, un litru de motorină costă doar 1,19 euro, mult mai puţin decât la noi. De fapt, Luxembourg are cele mai mici preţuri la motorină din toată UE.

Revenind, la comparaţia dintre noi şi Germania, un salariu mediu în Germania este undeva pe la 3.500 de euro, conform unui raport Eurostat, cu date pe 2010. În România, un salariu mediu ajunge undeva la 500 de euro, conform al aceluiaşi raport. Adică de 7 ori mai puţin.

Motivul pentru care benzina și motorina sunt mai scumpe de la 1 ianuarie: modificarea metodei de calcul a accizei, în care nu se mai ia în calcul nivelul cursului de pe octombrie al anului precedent ci, în cazul în care acesta este mai mic, nivelul cursului înregistrat pe data de 1 octombrie din urmă cu doi ani, actualizat cu rata medie a inflației din luna septembrie a anului precedent.

Sursa: capital.ro

Adaugă un Comentariu

*