Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 30, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Municipiul Moreni, sub vraja sărbătorilor de iarnă

Municipiul Moreni, sub vraja sărbătorilor de iarnă 

biblioteca moreni

Singurătatea şi problemele materiale sunt cauze care ştirbesc din magia sfintelor sărbători pentru unii dintre semenii nostri. Cu toate acestea, oameni cu suflet mare, dar şi cu posibilităţi financiare au avut grijă de unii dintre bătrânii singuri

Moş Crăciun nu i-a uitat pe bătrânii cu venituri modeste din Moreni

Bătrânii cu venituri reduse, care trăiesc în municipiul Moreni, au simţit anul acesta grijă, iubire şi respect, astfel că, sărbătoarea sfântă a Naşterii Pruncului Iisus a venit şi pentru ei, aşa cum se cuvine.

Persoane de vârsta a treia cu mari probleme materiale din municipiul Moreni au fost invitate la un eveniment găzduit de Şcoala Generală Nr. 1 din localitate, în jurul unui brad împodobit de sărbătoare, fiind primiţi cu prăjituri şi ceai, ca într-o mare familie. Iniţiativa aparţine conducerii unităţii de învăţământ, Parohiei „Sf Dimitrie” din localitate şi s-a realizat cu sprijinul unui om deosebit, din Marea Britanie, stabilit acum în oraşul de pe Cricov, Peter Staff. Este vorba de un ,,om de poveste”, un englez care face numeroase donaţii de caritate în judeţul Dâmboviţa, oamenilor sau instituţiilor publice, aşa cum este cazul şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, pentru care a dat numeroase echipamente şi maşini de pompieri. Prin intermediul evenimentului prilejuit de sărbătorile de iarnă, bătrânii nevoiaşi şi singuri din Moreni s-au întâlnit în cadrul unei frumoase festivităţi a pomului de Crăciun. Acţiunea a fost găzduită de Biblioteca Şcolii Generale Nr.1 Moreni, iar în cadrul acesteia au fost împărţite 300 de pachete cu alimente şi haine, unora dintre locuitorii municipiului Moreni, încercaţi aprig de soartă, ce se luptă cu grijile materiale, dar şi cu singurătatea, la o vârstă când totul este mai greu, fiind uitaţi de cei dragi sau pentru că, pur şi simplu, nu mai au pe nimeni care să se gândească la faptul că au nevoie de o pâine, de medicamente, dar şi de o vorbă bună, mai ales, la ceas de sărbătoare.

Moşul a fost văzut şi la… Liceul „I.L. Caragiale” Moreni

Semn că minunile există în viaţa reală este şi prezenţa lui Moş Crăciun la o unitate de învăţământ din municipiul Moreni, unde acesta a fost văzut la sfârşitul săptămânii trecute împărţind cu generozitate daruri, tuturor, elevi sau cadre didactice. Aceştia au petrecut ca într-o mare şi autentică familie, prin intermediul unor diverse activităţi foarte potrivite la ceas magic de sărbătoare!

A sosit Moş Crăciun!

Acesta este şi titlul unei activităţi desfăşurate la Liceul „I.L. Caragiale” Moreni, prin grija conducerii unităţii de învăţământ, care s-a preocupat ca în cadrul unui eveniment prilejuit de sărbătoarea pomului de Crăciun, toţi elevii, dar şi toţi angajaţii instituţiei să primească un dar pentru sfânta sărbătoare a Naşterii Pruncului Iisus. Să remarcăm că nu este puţin lucru, având în vedere că, în general, în instituţiile publice, afectate de criza economică, mai rar se găsesc iniţiative, dar şi fonduri, pentru ca oamenii din cadrul unei unităţi de învăţământ să se simtă ca într-o familie, preţuiţi şi recompensaţi. Darurile atât pentru elevi, cât şi pentru profesori, au fost oferite cu sprijinul unor sponsori, la iniţiativa conducerii liceului, director prof. Cristina Săndulescu şi director adjunct prof. Nicoleta Spiridon.

Iată vin colindătorii!

Evenimentul desfăşuarat la liceul ,,I.L. Caragiale” Moreni a avut şi o bogată componentă spirituală, astfel că, pe lângă darurile oferite elevilor şi tuturor angajaţilor şcolii, a fost susţinut şi un minunat concert de colinde, realizat de profesorii de religie: preot Marius Vintilă şi prof. Marius Pavel.

 

Moşul a adus şi cărţi, pentru că „Moreni-ul citeşte”

Şi Moşul se pare că este iubitor de litere, cuvinte şi cărţi astfel că, el a mai fost văzut în această lună a cadourilor, care încheie apoteotic, lupta unui an întreg, dăruind cărţi, elevilor din Moreni, pentru că… ,,Moreni-ul citeşte”. Acesta este, de fapt, titlul unui program coordonat de profesor Daniela Pahome de la Şcoala Generală Nr.4 din Moreni.  Proiectul este realizat, în parteneriat, cu Biblioteca Municipală Moreni, Biblioteca Judeţeană ,,Ion Heliade Rădulescu” din Târgovişte, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa şi Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa. Scopul activităţii este creşterea intresului pentru lectură, mai ales, în rândul tinerei generaţii atrase mai mult de computer, dar şi promovarea scriitorilor dâmboviţeni. Acesta este şi motivul pentru care elevii coordonaşi de prof. Daniela Pahome au devenit ajutoarele Moşului şi au dăruit colegilor lor de la Şcoala Generală Nr.4 din Moreni, volume cu semne de carte pe care scria „Citeşte! Pentru inima şi mintea ta!”

Grupaj realizat de Mădălina Zamfir

Adaugă un Comentariu

*