Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 22, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » Municipiul Târgovişte constituie pol al infracţionalităţii

Municipiul Târgovişte constituie pol al infracţionalităţii 

Tulburarea ordinii şi liniştii publice ori participarea efectivă la scandal a unor persoane în locuri sau localuri publice, săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să provoace indignarea cetăţenilor, sunt căteva dintre faptele pentru care jandarmii dâmboviţeni au aplicat sancţiuni contravenţionale în luna octombrie.

Cele mai multe fapte de natură contravenţională şi penală au fost săvârşite în municipiul Târgovişte, municipiul Moreni, localităţile IL Caragiale şi Gura Ocniţei. Astfel, în luna octombrie au fost aplicate 143 de avertismente scrise, 174 de amenzi contravenţionale în valoare de 57.100 lei şi au fost constatate 35 de infracţiuni (4 independent şi 31 în cooperare cu Poliţia).

În majoritatea cazurilor, autorii au săvârşit fapte precum: furturi de material feros aparţinând unor societăţi comerciale, furturi de produse agricole şi furturi de energie electrică.

Pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor, în luna octombrie, jandarmii au desfăşurat misiuni independent şi în cooperare cu Poliţia în zonele de interes operativ din municipiul Târgovişte şi din judeţ. Acţiunile forţelor de ordine publică s-au concentrat pentru menţinerea ordinii publice în zona târgurilor, pieţelor şi discotecilor din mediul urban şi rural.

Contribuţia adusă la menţinerea climatului normal de securitate al comunităţii s-a concretizat prin executarea a 1684 misuni:
– 1.440 de menţinere a ordinii publice;
– 139 de asigurare a ordinii publice;
– 42 acţiuni de intervenţie (intervenţie la solicitări prin intermediul numărului unic de urgenţă „112”);
– 45 acţiuni în cooperare cu alte instituţii (ITM, executorii judecătoreşti, etc.);
– 18 mandate de aducere puse în aplicare.

Sursa: IJJ Dâmboviţa

Adaugă un Comentariu

*