Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, noiembrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » NEMULŢUMIRE: Salariile mici îi scot în stradă! Sindicaliştii din administraţie încep protestele

NEMULŢUMIRE: Salariile mici îi scot în stradă! Sindicaliştii din administraţie încep protestele 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: aradon.ro)

Sindicatele funcționarilor publici vor picheta, marți, timp de o oră și jumătate, sedul Ministerului Muncii. După 1 mai (12-13-14 mai), sindicatele funcționarilor publici programează noi proteste, iar în a doua jumǎtate a lunii mai – o grevă de avertisment.

Sindicaliștii sunt nemulțumiți pentru că, începând cu 1 iulie 2015, când salariul minim va fi de 1.050 lei, aproximativ 60% dintre angajații din administrația publică locală vor fi plătiți cu salariul minim pe economie, indiferent de nivelul studiilor, vechime sau importanța activității. De asemenea, aceștia mai protestează din cauza blocării salariilor la nivelul lunii decembrie 2014, în timp ce discrepanțele salariale sunt corectate doar pentru aparatul de lucru al Parlamentului României, Guvernului, Curții de conturi și a altor instituții publice salarizate la același nivel, și nu pentru toată administrația publică din România.

Din aceste cauze, sindicaliștii consideră că nu mai pot asigura funcționarea statului de drept și servicii de calitate pentru contribuabili.

Sursa: Prompt Media

Adaugă un Comentariu

*