Știri, Muntenia-Sud, România|joi, decembrie 12, 2019
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » NICI PENSIONARI, NICI ASIGURAȚI! Bătrânii noștri sunt purtați pe drumuri dacă au nevoie de medicamente

NICI PENSIONARI, NICI ASIGURAȚI! Bătrânii noștri sunt purtați pe drumuri dacă au nevoie de medicamente 

mihaela niculae

În această situație se găsesc persoanele care își fac cerere pentru pensionare după o viață de muncă. Acești oameni nu mai beneficiază de rețete gratuite și compensate exact într-o perioadă foarte grea, adică atunci când nu au nici un venit, trăind pe spinarea copiilor până când primesc deciziile de pensionare! Și vorbim despre oameni care au cotizat ani de zile la sistemul național de asigurări de sănătate!

Conducerea Casei de Pensii Dâmbovița, spune Mihaela Niculae – director executiv adjunct, a găsit o soluție de ieșire din acest impas: eliberarea, la cerere, a unei adeverințe din care reiese că dosarul de pensionare este în evaluare, adeverință care să fie depusă la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Următorul pas, emiterea, la urgență, a deciziei de pensionare, fiindcă doar adeverința în sine nu este suficientă.

Așadar, viitorii pensionari au de efectuat câte două drumuri la Casele de Pensii  și Casele de Sănătate, dacă au nevoie de medicamente și vor să beneficieze de gratuite și compensate. Dacă li se pare prea mult, nu au decât să le cumpere cu prețul întreg în toată perioada cât așteaptă decizia de pensionare care, conform legii, ar trebui emisă în maximum 45 de zile, însă practica a dovedit că durează, de foarte multe ori, câteva luni până devin pensionari cu acte-n regulă.

Adaugă un Comentariu

*