Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, octombrie 21, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Normal şi anormal…

Normal şi anormal… 

ion obagilaPSD şi-a instalat noul guvern şi se repoziţionează din punct de vedere al proiectelor asumate, al comunicării şi relaţiei cu media. Ba vrea, pe bune, să facă ordine şi în societate! Să termine cu sistemele oculte de forţă, cu statul paralel, cu dosarele la comandă, cu dictatura magistraţilor. Pare o altă viziune. Ceva mai aproape de normalitate. Mai cu faţă umană. Acum, să aşteptăm rezultatele. Or veni, n-or veni, stăm calmi, nu agresăm verbal speranţa, folosindu-ne de conotaţii sexuale… Măcar şase luni!

Între timp, PNL se chinuie să răzbată între două curente interne, unul format din foştii PDL-şti, mai combativi, pe subiect şi cu mai mult simţ practic, şi cel de-al doilea, alcătuit din nostalgicii şi boemii aşa-zişi urmaşi ai lui Brătianu, tipi care şi-au făcut un ideal din a recita ode, din festivisme, coroane şi fandoseli.

La Dâmboviţa, lucruri normale… Funcţionarii din Consiliul Judeţean, supăraţi că nu mai este Oprea preşedinte, îl blesteamă pe Ţuţuianu că le-a răpit liniştea cu un simplu moft democratic! Unii ziariştii, ofuscaţi cam de acelaşi lucru, başca o mână bună de politicieni de prin PSD, din gaşca celor care nu au decât un singur ţel şi anume, interesul personal.

Un şef peste turismul dâmboviţean de stat care, cum m-a zărit pe traiectoria lui, de la distanţă, s-a întors din drum, nepoliticos, preferând să ocolească o ditamai clădirea, tot să nu dea ochi cu mine… Aiuritor!

Lingăi care se gudurau pe lângă decapitatul Alexandru Oprea pe când era stăpânul judeţului, acum îl critică făcând bale la gură. Incoerenţă, inconsecvenţă, iresponsabilitate, trădare cât cuprinde şi bine deghizată în slugărnicie şi loialitate.

Anormal este după unii că Ţuţuianu şi-a revenit. De ce? Fiindcă trebuia să cadă? Să-l mănânce Dragnea cu fulgi cu tot? Gaia! Ce dacă e competent, tare în politică? Pe el! Ce dacă sunt trimişi acasă sau pe o line mai în bălării unii cu pensii de zeci de mii de lei, că sunt promovaţi tinerii şi li se insuflă mai multă încredere, că echipa se dovedeşte totuşi unită… Că jocul democratic îşi spune în sfârşit cuvântul, chiar dacă s-a ajuns aici printr-o conjunctură pe jumătate rămasă în mister.

Că ne-a Gheorghe este amărât că nu mai poate trăi din pensia mizeră, că deputatul liberal Cezar Preda critică conducerea PNL Dâmboviţa… Că am mai zis şi eu câte ceva despre unul, despre altul şi le-am stricat feng-shuiul şi destabilizat pălăria… Că medicul X a luat şpagă şi trebuie pus la punct…

Că vrem mai multă comunicare din partea Poliţiei, dar şi din partea Parchetelor şi Tribunalului, care nu ne bagă în seamă decât atunci când suntem martori, inculpaţi sau când plantează flori în curte…

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*