Știri, Muntenia-Sud, România|luni, aprilie 6, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » NORMALITATE: Sărbătoare fără îmbrânceli, de Izvorul Tămăduirii la Mănăstirea Nucet

NORMALITATE: Sărbătoare fără îmbrânceli, de Izvorul Tămăduirii la Mănăstirea Nucet 

nucet 2

Anul acesta, sărbătoarea creştină Izvorul Tămăduirii s-a consumat la Mănăstirea Nucet din judeţul Dâmboviţa fără pelerini aduşi cu arcanul şi cu puţini oameni politici. Am remarcat de asemenea că cei aproximativ 1.000 de credincioşi care au participat la slujbă au aşteptat apoi cu smerenie să le vină rândul să ia apă sfinţită de la Fântâna de leac din apropierea lăcaşului monahal. Nu s-au mai îmbrâncit şi nici nu şi-au mai adresat cuvinte jignitoare. Procesiunea a decurs aşadar exact cum este normal să se întâmple, în linişte, fără grabă, într-o totală comuniune cu Dumnezeu.

nucet 3

Şi dacă tot am sărbătorit Izvorul Tămăduirii, deputatul Stanciu Zisu nu s-a depărtat nicio clipă de preşedintele Consiliului Judeţean şi al PSD Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu, de parcă voia să-i fie iertat păcatul de a fi mers, în urmă cu două săptămâni, în Târgul de Florii de la Voineşti împreună cu liderii UNPR, la câteva zeci de minute după ce au plecat colegii săi social-democraţi.

nucet 5

De la Fântâna de leac, direct în… bâlci!

La ora 13:00, în curtea şcolii din localitate, situată la o aruncătură de băţ de mănăstire, au debutat manifestările prilejuite de „Ziua comunei Nucet”. Deşi ne aflăm la un an distanţă de cele mai apropriate alegeri, scena a scârţâit bine sub greutatea zecilor de politicieni, unii dintre ei legaţi sufleteşte, de mai mulţi ani, de comuna Nucet, alţii doar aliaţi de conjunctură, pe care este bine să-i bagi în seamă cu orice ocazie, dacă vrei să-ţi stea alături.

nucet 4După cuvântul primăriţei Luisa Bărboiu şi al invitaţilor de suflet – Rovana Plumb, ministrul Muncii; Viorica Dăncilă, europarlamentar PSD; Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi prefectul Ioan Marinescu, scena a fost cedată artiştilor, care i-au încântat pe localnici cu un program muzical bine structurat.

Am remarcat în perimetrul amenajat pentru „Ziua comunei Nucet” un singur stand unde aveai ce admira şi de unde îţi puteai cumpăra obiecte de valoare, nu neapărat şi scumpe: standul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa. În rest, mici, bere, gogoşi şi ţoale care mai de care mai colorate. Bine, cel puţin la români, asta reprezintă… normalitatea şi vor mai trece mulţi ani de aici înainte până când vom învăţa să apreciem lucrurile cu adevărat frumoase, nu kitschurile!

nucet 7 nucet 8 nucet 6 nucet 1

Adaugă un Comentariu

*