Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, aprilie 14, 2021
Sunteți Aici Home » ÎNVĂŢĂMÂNT » NORME: Studenţii au transport gratuit cu trenul şi pe timpul vacanţelor!

NORME: Studenţii au transport gratuit cu trenul şi pe timpul vacanţelor! 

Sursa foto: dialogcivic.gov.ro

Ministrul Transporturilor – Răzvan Cuc și Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social – Gabriel Petrea au participat, împreună cu responsabili din conducerea CFR Călători și Metrorex, la o întâlnire cu reprezentanți ai Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), ai Uniunii Studenților din România (USR) și Uniunii Naționale a Studenților din România (UNSR), pentru a discuta normele de aplicare a gratuităților pentru studenți la transportul feroviar.

Cu această ocazie, părțile implicate au convenit ca gratuitatea să se acorde tuturor studenților înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, într-o instituție de învățământ superior acreditată din România, de stat sau private, la programe de studii de la toate cele trei cicluri: licență, masterat, doctorat, indiferent de forma de finanțare a studiilor (buget/taxă), indiferent de vârstă și naționalitate, pentru un număr nelimitat de călătorii, inclusiv pe perioada vacanțelor universitare, indiferent de operatorul feroviar.

CFR Călători va facilita rezervarea biletelor gratuite atât la ghișee, automate, cât și online. În perioada următoare, compania va implementa un sistem online de înregistrare a studenților eligibili pentru aceste biletele gratuite. De asemenea, a fost discutată posibilitatea de a accesibiliza transportul cu metroul pentru toți studenții din România, printr-o serie de măsuri ce urmează a fi analizate la nivel ministerial.

Adaugă un Comentariu

*