Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, august 15, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » NOU-NĂSCUT, VÂNDUT CA LA PIAŢĂ! Filiera pare să fie formată din asistente şi moaşe de la Maternitate. VEZI VIDEO!

NOU-NĂSCUT, VÂNDUT CA LA PIAŢĂ! Filiera pare să fie formată din asistente şi moaşe de la Maternitate. VEZI VIDEO! 

flagrant moreni

Cazul prezentat de jurnaliştii de la Digi 24, care au filmat cu camera ascunsă, cum este târguit ca la piaţă un nou-născut, demonstrează că anumite cadre medicale din maternităţile de la Târgovişte şi Moreni nu sunt străine de aceste practici.

Prima oprire a reporterilor Digi 24 a fost la Spitalul Bucur din Bucureşti. Aici, o asistentă binevoitoare îi trimite la Târgovişte. Ştia clar că în municipiul nostru se pot rezolva astfel de cazuri. Ajunşi la Târgovişte şi nefiind niciun bebeluş disponibil, ziariştii sunt îndrumaţi către Moreni.

„Ceea ce părea o călătorie fără sfârşit se încheie însă, aici la Moreni. Asistenta a găsit copilul de vânzare. A ajutat-o pe mama lui să îl aducă pe lume şi ştie că e nedorit. Mai ştie şi că părinţii nu ar refuza oferta.

«Am eu pe cineva de la bloc care are o situaţie mai aşa. E micuţă acum. Are vreo patru şi sunt români. Cel mai mic cred că are o lună, mai mult nu are. Eu vorbesc cu cineva şi vă îndrum.»

Acel «cineva» este patroana magazinului de pompe funebre din oraş. Asistenta o anunţă, aşa că la locul stabilit reporterii sunt aşteptaţi cu braţele deschise. Află de la intermediară totul despre familia dispusă să vândă bebeluşul abia născut.

«E o atmosferă, un ambient. El se mai îmbată, copiii nu dorm, săracii. E abia născută, a stat o lună la incubator. A bătut-o ăla (n.r. soţul), a pierdut apa. Copii nemâncaţi, dormiţi, nedormiţi… Vai de lume, vai de lume.  Mergem până acolo, mergem.»

Acolo este un cămin de nefamilişti. Femeia îi conduce pe reporteri la ultimul etaj. Sunt tot mai aproape să îl cunoască pe bebeluşul care pentru familia lui e doar o marfă.

Femeia care i-a adus la casa bebeluşului le dă ultimele sfaturi pentru ca tranzacţia să meargă bine:

«Vă gândiţi, vă vorbiţi, vă hotărâţi, întrebaţi de bani, vedeţi cum vă puneţi de acord. E păcat. Aveţi şi voi un avantaj, şi copilul.»„, consemnează ziariştii de la Digi 24.

În final, s-a bătut palma pentru 2.000 de lei. A fost momentul în care au intervenit poliţiştii. Cei doi soţi sunt cercetaţi în stare de liberate. Fraţii fetiţei tranzacţionate ca la piaţă au fost preluaţi de Protecţia Copilului, iar micuţa este internată la Pediatrie, din cauza subnutriţiei.

Adaugă un Comentariu

*