Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, decembrie 4, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » NOUL COD RUTIER, AMÂNAT! Guvernul îl va lua în discuţie săptămâna viitoare

NOUL COD RUTIER, AMÂNAT! Guvernul îl va lua în discuţie săptămâna viitoare 

Scandal în Guvernul României pe marginea noului Cod rutier care prevede amenzi uriașe pentru șoferii care încalcă legea. Noua formă a codului rutier prevede cele mai mari amenzi din Uniunea Europeană.

Ministrul Radu Stroe a anunţat că noul Cod rutier prevede o amendă maximă de 16.000 de lei pentru administratorii de drumuri care nu îşi îndeplinesc atribuţiile, o amendă maximă pentru şoferi de 9.600 lei şi o perioadă maximă de doi ani în cazul suspendării permisului de conducere.

Stroe a precizat că aceste sancţiuni sunt între prevederile finale incluse în proiectul noului Cod rutier, care va fi promovat sub forma unei ordonanţe de urgenţă şi adoptat miercuri în şedinţa de Guvern.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat însă ulterior că ar trebui făcută o dezbatere în Parlament în ceea ce priveşte Codul rutier, dată fiind importanţa şi efectele modificărilor, el arătând că este fundamentată şi adoptarea OUG şi că va exista o discuţie în Guvern asupra celei mai bune variante.

Noul Cod rutier prevede o sancțiune dură pentru șoferii care depășesc viteza legală, cu peste 60 km/oră. Aceștia rămân pietoni timp de doi ani de zile.

Sursa: exclusivnews.ro

Adaugă un Comentariu

*