Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, ianuarie 25, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » NOUTATE: Radarul pădurilor a fost pus în funcţiune! Cetăţenii pot semnala la 112 furturile de lemn!

NOUTATE: Radarul pădurilor a fost pus în funcţiune! Cetăţenii pot semnala la 112 furturile de lemn! 

padure-1-lemne

De ieri, conform anunţului făcut de ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Doina Pană, funcţionează „Radarul pădurilor”. Practic, cetăţenilor cărora li se pare că un transport de lemn este efectuat dubios pot suna la 112 şi pot să comunice numărul mijlocului auto pentru a cere autorităţilor să verifice legalitatea operaţiunilor de exploatare şi transport.

Tot de la această dată, datorită unui sistem informatic, va putea fi monitorizat traseul lemnului de la plecarea sa din pădure şi până ajunge la beneficiar. Potrivit HG 470/2014, toate transporturile de lemn cu atelaje trebuie să se efectueze numai folosindu-se sistemul informatic de control. Ministrul Doina Pană crede că, prin noile norme, pădurile sunt mai bine protejate, iar tăierile ilegale de arbori se vor diminua considerabil.

Sistemul informatic, teoretic, nu ar mai permite să se efectueze mai multe transporturi de lemn folosindu-se aceleaşi documente şi nu va mai putea fi schimbată cantitatea înscrisă pe avizele de însoţire. Acum, aşteptăm şi rezultatele, mai ales că cei obişnuiţi să fure pădurea vor căuta alte mijloace de eludare a legii.

Adaugă un Comentariu

*