Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, februarie 23, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » Nu plăteşti taxele şi impozitele, pierzi ajutoarele de la stat

Nu plăteşti taxele şi impozitele, pierzi ajutoarele de la stat 

bani 2

Conform legislaţiei în vigoare, statul român acordă ajutoare sociale, alocaţii pentru susţinerea familiei şi indemnizaţii pentru creşterea copilului, dacă se îndeplinesc anumite condiţii.

Spre exemplu, pentru a-şi menţine aceste drepturi, beneficiarii trebuie să-şi achite taxele şi impozitele locale. Această obligaţie trebuie să fie îndeplinită până la data de 31 martie a fiecărui an.

Totuşi, primăriile verifică dacă a fost îndeplinită această condiţie până la data de 31 ianaurie, după care se acordă o perioadă de graţie de 60 de zile tuturor celor care nu şi-au achitat taxele şi impozitele locale.

În cazul în care nu se plătesc dările către stat, drepturile sociale se suspendă pe o perioadă de cinci luni, începând cu aprilie. Plata se reia începând cu luna următoare celei în care s-au achitat taxele şi impozitele, inclusiv pentru perioada suspendată.

Persoanele singure care se ocupă de creşterea şi îngrijirea unuia sau mai multor copii nu sunt obligate să achite taxele şi impozitele, menţinându-şi, chiar dacă nu plătesc, drepturile de ajutor social.

Adaugă un Comentariu

*