Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 4, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » NU SUNT BANI PENTRU PLATA EȘALONĂRII CĂTRE DISTRIGAZ! Târgoviștenii riscă să rămână fără căldură și apă caldă!

NU SUNT BANI PENTRU PLATA EȘALONĂRII CĂTRE DISTRIGAZ! Târgoviștenii riscă să rămână fără căldură și apă caldă! 

caldura

Astăzi, 27 decembrie 2012, este ziua când Termica SA trebuie să achite către Distrigaz prima rată din eșalonarea încheiată. Din păcate, conturile societății care furnizează agent termic și căldură în municipiu sunt aproape goale, așa că este posibil ca robinetul să fie închis, iar abonații să rămână fără aceste servicii chiar în plină iarnă.

Cine este de vină pentru această situație? Primarul Gabriel Boriga, spun cei de la USL, prin vocea președintelui Consiliului Județean Adrian Țuțuianu.

”Îi solicit public să găsească resursele financiare necesare pentru plata acestei rate. Altfel, e responsabil de viața a 2.000 de oameni. Primarul Gabriel Boriga trebuie să meargă la furnizorul de gaze și să obțină o păsuire. Cred de asemenea că este prioritar ca tot ceea ce se încasează în aceste zile să fie direcționat pentru plata gazelor”.

Când este vorba de Primăria Târgoviște, Adrian Țuțuianu susține că societățile din subordinea Consiliului Local trebuie să fie ajutate cu bani ca să funcționeze. Când este vorba de Consiliul Județean, președintele Adrian Țuțuianu a declarat răspicat că, din 2013, nu va mai da niciun ban pentru funcționarea societăților din subordine. Nu înțelegem de ce să nu se aplice aceeași tactică. Ori ajutăm, ori nu…

De cealaltă parte, edilul  Târgoviștei, Gabriel Boriga, ne-a declarat că aleșii USL îl țin la distanță de Termica SA, adoptând în acest sens chiar și o hotărâre de consiliu.

VEZI AICI HOTĂRÂREA DE CONSILIU!

VEZI AICI DISPOZIȚIA PRIVIND ÎMPUTERNICIREA VICEPRIMARULUI

”Adrian Țuțuianu minte când spune că vina este a primarului Gabriel Boriga. Consilierii USL, care dețin majoritatea în Consiliul Local Târgoviște, l-au împuternicit prin hotărâre de consiliu pe viceprimarul Ioan Țuțuianu de la USL să se ocupe de problema Termica SA. Domnia sa a făcut negocierea cu Distrigaz, și-a asumat răspunderea. Pe primarul Gabriel Boriga l-au dat la o parte, iar acum, când văd că nu se descurcă, că nu pot plăti rata, mă acuză pe mine că nu mă preocup de Termica.

Atâta timp cât există o hotărâre de consiliu prin care aceste atribuții i-au fost date viceprimarului Țuțuianu, primarul Gabriel Boriga nu se poate implica. Dacă doresc să mă implic eu, consilierii trebuie să se întrunească și să adopte o nouă hotărâre prin care să mă împuternicească pe mine să negociez cu Distrigaz”, declară primarul Gabriel Boriga.

Foto: www.publipro.ro

Adaugă un Comentariu

*