Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 9, 2020
Sunteți Aici Home » RELIGIE-CULTURĂ » O NOUĂ REUȘITĂ! Corala Appassionato din Târgoviște, marele câștigător al concursului internațional de la Baia Mare

O NOUĂ REUȘITĂ! Corala Appassionato din Târgoviște, marele câștigător al concursului internațional de la Baia Mare 

Apassionato

Dacă săptâmânile trecute anunțam întoarcerea triumfală a coralei Appassionato de la Ohrid Choir Festival, din Macedonia, iată că tinerii muzicieni conduși de conf.univ.dr. Florin Badea au dus din nou Târgoviștea pe podiumul unei importante competiții de gen…

În perioada 5-8 septembrie s-a desfășurat la Baia-Mare cea de-a treia ediție a concursului internațional Liviu Borlan, organizat de corala Armonia și coordonat cu un înalt nivel de profesionalism de Alexndru Nicolici, directorul executiv al Asociației Prietenii Armoniei. La evenimentul ce a reușit să reunească nouă formații corale din România, Slovacia și Ucraina, a participat și grupul Appassionato din Târgoviște, ce a reușit să obțină Locul I și diploma Gold 2, fiind astfel marele câștigător al ediției din acest an a festivalului.

Competiția a fost una dificilă, fiecare dintre grupurile ce au urcat pe podiumul concursului – corul Voces din Oradea, dirijat de Valentin Gheorghe Lazăr și corul Cantica Collegium Musicum din Martin (Slovacia), dirijat de Stefan Sedlicky și Appassionato – având prestații de înalt nivel. Cu un program variat ce a cuprins lucrări precum Cantate Domino de Claudio Monteverdi, Haia, haia de Liviu Borlan, Și alte variațiuni pe tema Chindiei de Alexandru Pașcanu și Rosas Pandan de George Hernandez; și cu o construcție muzicală și emoțională ce îi definește, tinerii conduși de maestrul Florin Badea au reușit să impresioneze juriul condus de Voicu Enăchescu, unul dintre cei mai importanți dirijori români de cor, fondatorul formației Preludiu și președintele Asociației Naționale Corale din România.

Publicul târgoviștean va avea șansa să asculte corala Appassionato pe 19 septembrie la Complexul Muzeal Curtea Domnească, în cadrul complexului extraordinar de manifestări Toată România, eveniment dedicat împlinirii a 420 de ani de la urcarea pe tronul Țării Românești a voievodului Mihai Viteazul.

Radu Mihalache

Adaugă un Comentariu

*