Știri, Muntenia-Sud, România|marți, decembrie 1, 2020
Sunteți Aici Home » ÎNVĂŢĂMÂNT » O viaţă curată, proiect de prevenire implementat de Centrul Antidrog Dâmboviţa

O viaţă curată, proiect de prevenire implementat de Centrul Antidrog Dâmboviţa 

Scopul acestui proiect este în concordanţă cu scopul şi obiectivele Strategiei Naţionale şi ale Strategiei Judeţene Antidrog şi se concentrează pe creşterea factorilor de protecţie în rândul populaţiei şcolare din judeţul Dâmboviţa pentru întârzierea debutului în consumul de alcool şi tutun.

După cum se ştie, conform studiilor realizate până în prezent, unul dintre factorii de risc majori pentru iniţierea în consumul de alcool, tutun şi droguri ilegale este reprezentat de insuficienta cunoaştere a efectelor pe care consumul acestor substanţe le generează atât asupra consumatorului, cât şi asupra familiei acestuia şi comunităţii de care aparţine.

În cadrul acestui proiect, Centrul Antidrog Dâmboviţa a desfăşurat până acum 9 activităţi informativ – interactive pe tema efectelor consumului de alcool şi tutun, de care au beneficiat 148 elevi şi 9 cadre didactice. Unităţile şcolare partenere în proiect sunt: Şcoala „Grigore Alexandrescu”, Şcoala „Mihai Viteazul” şi Şcoala „Smaranda Gheorghiu”.

Adriana Răceanu

Adaugă un Comentariu

*