Știri, Muntenia-Sud, România|luni, septembrie 20, 2021
Sunteți Aici Home » POLITIC » OANA ANTONESCU PROTEJEAZĂ INTERESELE COPIILOR! Eurodeputata a vorbit despre o strategie punctuală transnațională

OANA ANTONESCU PROTEJEAZĂ INTERESELE COPIILOR! Eurodeputata a vorbit despre o strategie punctuală transnațională 

oana antonescu

Eurodeputata PDL/PPE Oana Antonescu a subliniat importanţa elaborării unor strategii punctuale pentru protejarea copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate, în cadrul unei mese rotunde organizate în Parlamentului European de către organizaţia L’Albero della Vita, în colaborare cu Fundaţia Patrizio Paoletti şi reţeaua de organizaţii europene pentru sprijinirea tinerilor şi copiilor, Eurochild.

Unul dintre efectele adiacente ale exercitării dreptului la liberă circulație în interiorul Uniunii Europene este creşterea numărului de familii transnaţionale. Datele arată că, la nivelul UE, nu mai puţin de 500000 de copii rămân în țara lor de origine în timp ce cel puţin unul dintre părinţi lucrează în străinătate. Multe dintre statistici sunt considerate a subestima amploarea fenomenului, numeroase state neavând nici date în acest sens.

Europarlamentarul Oana Antonescu a subliniat dificultăţile majore cu care se confruntă România din acest punct de vedere.

„Autorităţile române nu dispun în acest moment de date cu privire la dimensiunea reală a acestei probleme şi a impactului ei social. Statisticile estimative ale ONG-urilor arată că în România nu mai puţin de 350000 de copii cresc în lipsa a cel puțin unuia dintre părinţi, aceasta fiind o experienţă dificilă, care are un impact direct asupra dezvoltării şi educaţiei acestora.

Eforturile depuse până în prezent de către autorități s-au dovedit a fi insuficiente. De aceea, este necesar ca autorităţile române să adopte o strategie națională clară de gestionare a acestei situații, care să prevadă obiective precise și măsurabile și care să se bazeze pe date statistice care reflectă în mod real problema copiilor ai căror părinți sunt plecați să lucreze în altă țară”, a declarat Oana Antonescu.

Adaugă un Comentariu

*