Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, martie 5, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » OLIMPIADA naţională de Limba română, nivel liceal, se organizează la Târgovişte

OLIMPIADA naţională de Limba română, nivel liceal, se organizează la Târgovişte 

prof. Sorin Ion - inspector şcolar general ISJ Dâmboviţa

Municipiul Târgovişte găzduieşte, în perioada 20 – 24 aprilie 2016, etapa naţională a olimpiadei de Limba şi literatura română – nivel liceal, la care s.au calificat 180 de elevi. Deschiderea oficială va avea loc miercuri, 20 aprilie, de la ora 17:00, la Amfiteatrul Liceului de Arte „Bălaşa Doamna”.

Proba scrisă se va desfăşura joi – 21 aprilie, iar vineri şi sâmbătă, concurenţii vor susţine proba orală. Rezultatele se vor afişa sâmbătă – 23 aprilie, la ora 15:00, la Colegiul Naţional Constantin Cantacuzino. Festivitatea de premiere va avea loc duminică, de la ora 09:00, la Liceul de Arte „Bălaşa Doamna”.

„Vrem să facem din acest eveniment mai mult decât un simplu concurs de Limba română, ci o oportunitate de a promova judeţul Dâmboviţa din punct de vedere turistic. În acest sens, avem organizată o vizită la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, avem şi un concert extraordinar la Clubul Studenţilor din Târgovişte, pe 22 aprilie, de la ora 18:00″, a precizat Sorin Ion – inspector şcolar general ISJ Dâmboviţa.

Concertul „Vinerea Floriilor” este organizat de Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa şi Arhiepiscopia Târgoviştei, cu participarea Coralei Catedralei Mitropolitane din Târgovişte, a Corului Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Ioan Gură de Aur” Târgovişte şi a soliştilor Maria Golban Şomlea şi Peter Damian Hurley.

Adaugă un Comentariu

*