Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 30, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » OMAGIU: Vasile Cârlova, ostaş începător al poeziei române moderne!

OMAGIU: Vasile Cârlova, ostaş începător al poeziei române moderne! 

Sursa foto: Facebook

Biblioteca de Garnizoană „Iulian Bacşiş” Târgovişte, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa şi Şcoala Gimnazială „Vasile Cârlova” Târgovişte au organizat, vineri – 2 februarie, evenimentul omagial „Ostaş începător al poeziei române moderne”, în contextul aniversării a 209 ani de la naşterea poetului târgoviştean Vasile Cârlova, ofiţer român care s-a remarcat prin cinci poezii de factură preromantică rămase nemuritoare în istoria literaturii române.

La manifestări a participat şi Dumitru Lupescu – deputat USR de Dâmboviţa, alături de alţi parlamentari din judeţ. De asemenea, au fost prezenţi numeroşi reprezentanţii ai Garnizoanei Târgovişte, Ionuţ Ileana – consilier eparhial Arhiepiscopia Târgoviştei, George Coandă – istoric, scriitor şi critic literar, Ecaterina Ionescu – director adjunct al Şcolii „Vasile Cârlova”, numeroşi elevi şi iubitori de cultură. La final, cei prezenţi au depus coroane şi jerbe de flori la bustul lui Vasile Cârlova amplasat în curtea Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa.

omagiu vasile carlova 4

„Sub auspiciile Centenarului României şi în contextul aniversării a 209 ani de la naşterea poetului Vasile Cârlova, am fost prezent, împreună cu colegi din filiala USR Dâmbovița, la Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa. Acest locaş de cultură a găzduit, având ca parteneri Garnizoana Târgovişte, respectiv Biblioteca de Garnizoană «Iulian Bacşiş» şi Şcoala Gimnazială «Vasile Cârlova», un eveniment dedicat marelui poet”, a scris pe pagina sa de Facebook deputatul Dumitru Lupescu.

Programul a cuprins o prezentare a poetului Vasile Cârlova – susţinută de bibliotecara Carmen-Mihaela Călimănescu, un recital de poezie prezentat de elevii Şcolii „Vasile Cârlova” Târgovişte, un moment muzical în interpretarea elevei Raluca Balaş de la Şcoala Populară de Arte „Octav Enigărescu” Târgovişte şi alocuţiuni.

omagiu vasile carlova 2

Adaugă un Comentariu

*