Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, septembrie 20, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » Doi turişti bucureşteni au rămas blocaţi cu maşina în Bucegi

Doi turişti bucureşteni au rămas blocaţi cu maşina în Bucegi 

jandarmi munte k

Un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Ordine Publică Montan Zănoaga, a intervenit în zona „Piatra Arsă-Dichiu” din Masivul Montan Bucegi pentru sprijinirea unor persoane care, în timp ce se deplasau cu un autoturism pe D.J. 713, spre localitatea Moroeni au derapat fiind în imposibilitatea de a-şi mai continua deplasarea, din cauza gheţii formate pe partea carosabilă.

În urma intervenţiei jandarmilor montani cei 2 turişti bucureşteni, un bărbat în vârstă de 55 ani şi o femeie în vârstă de 49 ani, au fost sprijiniţi să deblocheze autovehiculul şi au fost însoţiţi, în condiţii de siguranţă până în zona „Orzea”, la intrarea pe D.J. 714, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639 sau numărul unic de urgenţă “112” pentru a obţine sprijinul imediat al jandarmilor montani.

Totodată, pentru evitarea situaţiilor nedorite, Jandarmeria Montană recomandă cetăţenilor să ţină cont de următoarele:
– să se informeze asupra itinerariului propus, gradului de dificultate şi condiţiile climaterice locale şi să aibă autovehiculele echipate corespunzător;
– să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în drumeţii;
– să aibă echipament adecvat zonei de munte, lanternă, rucsac şi trusă de prim ajutor, sac de dormit;
– să folosească numai traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu;
– să nu pornească pe un traseu după consumarea băuturilor alcoolice;
– să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

Sursa: IJJ Dâmboviţa

Adaugă un Comentariu

*