Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, octombrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Opinie la rece…

Opinie la rece… 

ion obagilaScena politică dâmboviţeană este parcă într-o stare de somnolenţă. Nu se mai întâmplă mai nimic. Sau se pun la cale lucruri nebănuite, se pregătesc surprize, se ascut săbiile… Totul curge linear, neinteresant, banal. Bine, dacă ţinem cont de persoanele care au menirea de a planifica strategiile prin partide, de a gâdila şefii de filiale pe la urechi, nu ne mirăm că este lâncezeală, că este ruptă comunicarea, relaţia cu omul simplu. Face fiecare ce poate. Noi, cei din presă şi cetăţeanul alegător, doritor de viaţă mai bună, consumator de speranţe, aşteaptăm.

Totuşi, îi sfătuim pe reprezentanţii partidelor politice, şi buni, şi răi, şi interesaţi, şi dezinteresaţi, şi bazaţi, şi nebazaţi, să purceadă la treabă. Orice zi pe care o pierd fără să comunice ceva, fără să ţină legătura cu poporul, cu multiplicatorii de informaţie, îi costă procente de popularitate, îi aruncă în conul de umbră rezervat formaţiunilor trecute la diverse. Un partid, un lider trebuie să fie vizibil prin acţiuni normale, echilibrate, constante, nu prin regii şi scenarii manipulatoare.

Ce fac vectorii de imagine ai partidelor? Dorm. Nu cred! Probabil, nu au idei. Fug de firesc. Nu ştiu de unde să pornească pentru a ajunge la rezultatul dorit. Tare mi-e frică că nu vom scăpa de şabloane, de aceleaşi lozinci, metehne şi obiceiuri.

Mă aşteptam să văd în politica locală un altfel de suflu, o altfel de implicare, de abordare… Ca întotdeauna, în jurul liderilor s-au format celule amorţite în interes, găşti de pupincurişti, fripturişti şi trompetişti. În loc să-şi scoată în faţă partidul, şeful, ideile, aceşti purtători de ramă îi ţin ascunşi, împotmoliţi în acţiuni banale sau crează pentru ei mesaje lungi, plicticoase şi mereu critice la adresa cuiva.

Aştept de multă vreme să văd în politica dâmboviţeană omul care preferă să asculte un sfat sincer, corect, chiar deranjator pentru el, decât să fie minţit pe faţă de supuşi, chinuit să citească declaraţii şi mesaje pompoase şi greu traductibile pentru popor. Vreau un politician care să nu lovească adversarul cu orice preţ, ci să lanseze în spaţiul public viziunea sa despre schimbare, despre cum şi ce trebuie făcut.

Alegerile nu vor fi câştigate de cel care critică mai tare contracandidatul, ci de politicianul care, simplu, calm, în discurs liber, scurt, rotund, va spune ce are de întreprins pentru a ne fi mai bine…

Adaugă un Comentariu

*