Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, ianuarie 16, 2021
Sunteți Aici Home » POLITIC » OPINIE: Preşedintele Iohannis nu are dexteritate în a înţelege semantica limbii române!

OPINIE: Preşedintele Iohannis nu are dexteritate în a înţelege semantica limbii române! 

iohannis - oprea

Secretarul executiv al PSD Dâmboivţa, Alexandru Oprea, s-a ferit să dea un răspuns dur, lămuritor, la întrebarea pusă de ziarişti pe tema replicii curioase a preşedintelui Iohannis: „au doar impresia că ei conduc acum lucrurile”, referindu-se cu siguranţă la Guvernul PSD. Mulţi au înţeles din cuvintele şefului statului că ţara ar fi condusă de forţe oculte, interne sau externe. Presa chiar a speculat mult pe acest subiect, încercând să decripteze mesajul.

Atent la termenii pe care i-a folosit, Alexandru Oprea a spus simplu că preşedintele Klaus Iohannis probabil nu are destulă dexteritate în a înţelege semantica limbii române.

„În Constituţie se spune foarte clar şi este un principiu care prevede separaţia puteriilor în stat. Din ceea ce ştiu eu şi spun toţi experţii în drept constituţional, în România sunt trei puteri. Există puterea legislativă reprezentată de Parlament şi, că-i place sau nu-i place domnului Klaus Werner Iohannis, în Parlament, Partidul Social Democrat, alături de aliatul său ALDE, are o majoritate. Există puterea executivă din care fac parte Guvernul şi Preşedinţia şi, că-i place sau nu domnului Klaus Werner Iohannis, Guvernul este condus de PSD, şi o altă parte, cea puterii executive, Administraţia Prezidenţială, este condusă de Klaus Werner Iohannis. Şi există puterea judecătorească. Atâta timp cât PSD este prezent în aceste structuri, cred că are şi el pretenţie să conducă câte ceva”, a spus Alexandru Oprea.

Cine sunt cei care ar conduce ţara, marşând pe expresia lui Iohannis nu am aflat.

Răspuns la OPINIE: Preşedintele Iohannis nu are dexteritate în a înţelege semantica limbii române!

  1. Wilhelm Tell

    Te apuca plansul! Acum Penalii dau lectii de limba romana!

     

Adaugă un Comentariu

*