Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 20, 2018
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » OPINIE: „Trebuie să avem o poziţie unanimă pentru aderarea la spaţiul Schengen”! Deputat Carmen Holban

OPINIE: „Trebuie să avem o poziţie unanimă pentru aderarea la spaţiul Schengen”! Deputat Carmen Holban 

holban schengen

Carmen Holban, deputat PSD Dâmboviţa, consideră că vizita preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, în Parlamentul României este una istorică şi defineşte clar apartenenţa noastră la spaţiul european şi viitorul pe care ni-l dorim în cadrul Uniunii Europene.

„România merită și trebuie să își continue procesul de integrare în Uniunea Europeană! Urmează o perioadă în care vom parcurge pași importanți pentru aderarea la spatiul Schengen, în care poziția noastră trebuie să fie unanimă, în favoarea valorilor europene, a unei mai bune securități la frontiere și a unor eforturi susținute pentru eficientizarea economiei pentru a putea face față concurenței din vest”, a declarat Carmen Holban.

Joi, 11 mai 2017, preşedintele CE, Jean Claude Junker, a spus, în plenul reunit al Parlamentului României, că va continua să ne sprijine ca un frate.

„Am susținut întotdeauna aderarea României la UE. Așa cum spunea filosoful francez Blaise Pascal, îmi plac lucrurile care merg împreună. România și UE merg împreună pentru că sunt legate printr-un destin comun. (…) Vi se adresează un prieten fidel al României, care nu-și ascunde admirația. Ce evoluție a avut România după anul 2000 și cât de mult ne-a îmbogățit! (…) Doresc ca România să devină, cât mai repede posibil, membru al spațiului Schengen deoarece o merită”.

Spațiul Schengen este o zonă de circulație liberă în Europa. Statele membre ale acestuia au eliminat la frontierele dintre ele controalele pentru persoane, astfel încât trecere este posibilă fără prezentare de acte de identitate și fără opriri.

Adaugă un Comentariu

*