Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 6, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Opinii de vară lungă…

Opinii de vară lungă… 

ion obagilaSă nu ne îmbătăm cu apă rece! În România vom mai avea de tras pentru a atinge normalitatea. Cât? Mult! Tragem ca Berilă! Ne place să trăim în incertitudinea hrănită bine de cei care ne conduc. La noi încă sunt politicieni corupţi, puşi doar pe făcut averi. Îi vedem cum prosperă, cum îşi umflă conturile, dar nu ne interesează modul agoniselii. Spunem simplu „au fost deştepţi”…

Vedem cum poliţiştii cu rang îşi duc cumătrii în poligoane, să tragă cu mitraliera! Fac pe zmeii! Încă se mai dă şpagă la doctori şi asistente pentru a te pensiona pe caz de boală şi, culmea, beneficiarii actelor ilegale, la beţie, se laudă cu isprava lor! Prin spitale se moare cu zile. Nimeni nu se uită la tine fără sfânta şpagă. Au crescut salariile, dar şi indiferenţa!

Miniştrii încă ne promit autostrăzi, viaţă civilizată, prosperitate. Trai pe vătrai! Ne pasionează la culme şi facem ştiri de senzaţie din însurătoarea unui anume părinţ Nicolae. O privim la televizor pe madam Olguţa Vasilescu şi saga sa despre pensii speciale, indemnizaţii şi praful de pe tobă al protecţiei sociale. Premierul Tudose îşi dojeneşte în faţa camerelor de luat vederi colegii, ca un diriginte de liceu tehnologic, simulacre ale responsabilităţii şi durităţii. Ţinem la festivisme de orice tip, ne batem în discursuri!

La noi, de 25 de ani, se trăieşte din ajutoare sociale. Sunt locuri de muncă vacante, dar asistatul se mulţumeşte să clocească acasă, la birt, să dea cu coasa în curtea primarului, să lucreze cu ziua pe unde apucă.

În România capitalistă, antreprenorii îşi părăsesc afacerile şi vor să devină bugetari. Au fost 20 de concurenţi pe un loc la examenul de admitere la Academia de Poliţie şi doi la medicină şi agronomie. Toată lumea vrea la stat! Călduţ, sigur şi bine plătit! Mămicile îşi vor odraslele procurori şi judecători, miniştri, consilieri personali, primari şi secretari.

Încă plătim mai mult pentru o scurtă vacanţă în ţară decât pentru una petrecută în Turcia sau în Grecia! Kilogramul de mere româneşti este mai tare decât cel de portocale aduse pe vapor tocmai din Ecuador.

În ţărişoara noastră, publicitatea la medicamente este regină. La orice pilulă, pentru orice pârţ sau râgâială. De parcă nu mai este în noi nimic sănătos. Ne complacem în această situaţie servită continuu: „Şi ce gust bun are, hă, hă, hă…”.

Ion Obăgilă

Răspuns la Opinii de vară lungă…

  1. Lucretia

    La noi sunt doar politicieni corupti.

     

Adaugă un Comentariu

*