Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, septembrie 27, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » OPŢIUNE: 2.371 de români din străinătate vor să voteze prin corespondenţă

OPŢIUNE: 2.371 de români din străinătate vor să voteze prin corespondenţă 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: hotnews.ro)

Potrivit Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaților, Ministerul Afacerilor Externe organizează alegerile parlamentare în străinătate. Până la data de 19 iulie 2016, 3.090 de români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate au solicitat să fie înscrişi în Registrul Electoral, informează AEP. Dintre aceştia, 2.371 au menționat opțiunea pentru votul prin corespondență, iar 719 au optat pentru votul în secțiile de votare.

Autoritatea Electorală Permanentă face apel la cetățenii români din afara granițelor țării să se adreseze misiunilor diplomatice și oficiilor consulare în vederea depunerii documentelor necesare înscrierii în Registrul Electoral, cu opțiunea pentru votul prin corespondență sau la o secție de votare din apropierea locuinței. De asemenea, Autoritatea recomandă alegătorilor români din străinătate să se informeze la Ministerul Afacerilor Externe în legătură cu organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare în afara țării.

Reamintim că, la alegerile prezidenţiale din 2014, românii din Diaspora au stat la cozi interminabile pentru a vota, iar foarte mulţi dintre ei nu au reuşit să-şi exercite acest drept constituţional.

Adaugă un Comentariu

*