Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 5, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ORDONANŢĂ: Taxa de poluare va fi restituită fără să ajungi la instanţă

ORDONANŢĂ: Taxa de poluare va fi restituită fără să ajungi la instanţă 

trafic-targoviste-k

Guvernul României, prin Ordonanţă de Urgenţă, a simplificat procedurile de restituire a taxei de poluare pentru autoturisme şi autovehicule sau taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule.

Cetăţenii pot solicita restituirea banilor pe cale administrativă, fără a mai fi nevoie să deschidă acţiune în instanţă. Conform ordonanţei, persoanele aflate în această situaţie pot solicita restituirea taxei prin cerere adresată organului fiscal. Acestea vor fi soluţionate în termen de maxim 45 de zile de la data înregistrării.

Dacă cererea nu a fost rezolvată favorabil sau dacă nu a fost soluţionată în termenul legal, se pot face contestaţii în termen de 30 de zile de la comunicarea deciziei.

Prin acelaşi act normativ, s-a majorat de la 12.000 la 20.000 de lei valoarea ecotichetului de care beneficiază persoanele fizice, persoanele juridice, unităţile administrativ-teritoriale şi instituţiile publice la achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50g/km.

Adaugă un Comentariu

*