Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, februarie 26, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Oul, ca etalon de bunăstare!

Oul, ca etalon de bunăstare! 

ion obagilaMinistrul Agriculturii, celebrul domn Daea, cel cu oaia, apare mereu cu câte o năstruşnicie în faţa camerelor de luat vederi. A devenit simpatia ziariştilor care se ocupă cu ştirile comice despre absurdistanul în care trăim. Aproape nu mai interesează pe nimeni când ministrul varsă la inepţii. Toată lumea se amuză, chiar dacă maţele ghiorţăie din ce în ce mai des.

Ultima tabletă politico-umoristică oferită presei are ca personaje centrale oul şi găina. Spune Daea că oul s-a scumpit aşa, tam-nisam, fiindcă a venit iarna şi bietele găini au o problemă cu ouatul în sezonul rece. S-a schimbat curba!

Explicaţia ministrului Agriculturii poate că este valabilă în gospodăriile ţărăneşti, unde găinele sunt mai… cochete, dar nu şi în marile combinate avicole, unde biata pasăre ouătoare nu are habar dacă afară este vară sau iarnă.

Oricum, pentru a îndulci niţel situaţia dusă spre un penibil cu iz patologic, fiindcă altceva nu are ce face, Daea a ordonat o anchetă să vadă de ce preţul la ou s-a dublat, în numai două săptămâni. Baloane de săpun!

Nu cred că acest fenomen al creşterii de preţuri la mai tot ceea ce ne ţine în viaţă are de-a face cu cercetarea lui Dragnea, cu DNA-ul şi statul paralel. Pur şi simplu, oul a pornit după majorările de salarii din sectorul bugetar, se ţine după preţul la petrol şi energie! A dat tonul bunăstării în România!

Un gospodar care vindea legume în piaţă lega de zor la firele de ceapă verde, cu aţă de papiotă neagră, şi vorbea cu gândurile sale, dar tare, să-l audă şi cei din jur. Un fel de politică disimulată!

„Păi ce, dacă secretarului de la Consiliu i-a mărit salariul, felcerului de la dispensar la fel, ba şi lui Leana, femeia de serviciu de la şcoală, eu de ce nu aş mai pune câţiva bănuţi la legătura de ceapă? Ce, eu nu trăiesc în România”? Şi, cam aşa peste tot…

Până şi moneda euro s-a supărat. Simţindu-se stingheră în noianul de majorări de salarii din sectorul bugetar, privindu-l pe domnul ROBOR cum se maimuţăreşte în oglindă, a zis că e cazul să îşi schimbe pantofii cu unii de lux, din ce în ce mai des! Cât despre politică, aceeaşi! Nu aduce nimic bun. Inerţia ţine şi îngroapă România!

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*