Știri, Muntenia-Sud, România|luni, martie 8, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Padina Fest, festival de muzică şi film în inima Bucegilor

Padina Fest, festival de muzică şi film în inima Bucegilor 

Sunt aşteptaţi să participe peste 1500 de iubitori de muzică, film şi munte. Evenimentul se întinde pe cinci zile şi are ca principal argument promovarea frumuseţilor montane.

În perioada 1 – 5 septembrie, platoul Padina, din Bucegi, promite că va vibra de tinereţe, iar distracţia va fi maximă. Şi, asta, în ciuda vremii care se anunţă extrem de capricioasă! În Târgovişte, de vreo săptămână se auzise despre organizarea unui festival în inima Bucegilor. Promovare s-a făcut doar în spaţiul virtual.

Ideea organizării Padina Fest a apărut cu trei luni în urmă

Matei Pfeifer, unul dintre organizatori, ne-a declarat că manifestarea care dă piept cu muntele mâine a fost gândită cu trei luni în urmă. „Eu sunt om de munte şi, în urma unei vizite la Padina, acum trei luni de zile, când am coborât în Bucureşti, eram melancolic. Atunci, am zis să facem acest festival, să promovăm zona, care este mult prea frumoasă. Am pus ideea pe hârtie şi, uşor-uşor, am ajuns aici. Noi suntem o firmă care ne ocupăm cu organizarea de spectacole. Am mizat că o să obţinem bani de la sponsori. Până la urmă, acest festival este susţinut de noi, 360Revolution, şi Ciuc”, spune Matei Pfeifer. Tinerii vor asculta live muzică folk şi rock, la Padina concertând: Şuie Paparude, Les Elephants Bizzares, Omul cu Şobolani, Kumm, Touluse Lautrec, Ţapinarii, Emeric Impre, Titus Constantin, Eugen Avram, Monarchy, Stillborn, Camera 101, Pretoria şi Micul Paris. De asemenea, participanţii vor putea viziona în aer liber proiecţii ale filmelor înscrise la Festivalul Internaţional de Film Transilvania. Fanii muntelui vor putea găsi la Padina nu numai traseele obişnuite, ci şi activităţi supervizate de salvamontişti, precum: căţărare, rapel, tiroliană. În plus, începătorii vor putea lua lecţii de alpinism.

Padina Fest are şi o componentă de ecologizare

„Ideea este că, pe lângă eveniment în sine – proiecţii de film şi concerte – vom face şi o ecologizare a zonei. Ne este partener MaiMultVerde România. O să lăsăm platoul Padina mult mai curat decât l-am găsit”, afirmă Matei Pfeifer. Organizatorii îşi propuseseră să pună la dispoziţia pasionaţilor de muzică şi film din Târgovişte curse speciale către Padina. Din cauza faptului că nu s-au făcut rezervări, ideea a fost abandonată. Acum, doritorii nu au decât să se descurce pe cont propriu.

Adaugă un Comentariu

*