Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 4, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » PARC DE RECREERE ÎN LOCUL FABRICII CHIMICE DE LA CRÂNGURILE! Primăria a obținut finanțare pentru ecologizarea zonei. VEZI VIDEO!

PARC DE RECREERE ÎN LOCUL FABRICII CHIMICE DE LA CRÂNGURILE! Primăria a obținut finanțare pentru ecologizarea zonei. VEZI VIDEO! 

crangurile escavator

Proiectul ”Reabilitarea sitului poluat istoric – amplasamnet fosta fabrică chimică din comuna Crângurile” este cofinațat de Uniunea Europeană și presupune decontaminarea a două hectare de teren pe care fabrica din satul Bădulești a operat timp de 40 de ani.

În acest interval de timp, depozitarea necorespunzătoare a substanțelor chimice a condus la un nivel ridicat de poluare, perimetru devenind o adevărată ”bombă chimică” pentru mediul înconjurător și sănătatea oamenilor.

Ei bine, toate acestea vor deveni amintire începând de anul viitor, când teritoriul va fi redat comunității, în sensul că va fi transformat într-un parc de recreere.

VEZI VIDEO

Primarul Dumitru Giurescu este mândru că administrația de la Crângurile a reușit să acceseze fonduri europene nerambursabile pentru acest proiect, cu atât mai mult cu cât la nivel de țară nu au fost finanțate decât trei, unul dintre ele fiind cel de la Crângurile. Valoarea totală a proiectului depășește 40 de milioane de lei.

Adaugă un Comentariu

*