Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, octombrie 31, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PARLAMENTUL BARBAR ȘI NECONSTITUȚIONAL! S-a votat eutanasierea, contra dispozitivului Curții Constituționale a României

PARLAMENTUL BARBAR ȘI NECONSTITUȚIONAL! S-a votat eutanasierea, contra dispozitivului Curții Constituționale a României 

miting caini 2

Pe 25 noiembrie 2011, 70 de deputaţi PSD şi 54 de deputaţi PNL au sesizat Curtea Constituţională pe ultima variantă de atunci a legii privind gestionarea câinilor fără stăpân şi au criticat mai multe prevederi ale legii considerând că sunt neconstituţionale. Vă prezentăm paragrafe din motivarea CCR conţinând obiecţiile de neconstituţionalitate ridicate de PSD şi PNL:

Se susţine că dispoziţiile art.4, 5 şi 7 din lege, prevăzând eutanasierea câinilor fără stăpân, încalcă Declaraţia Universală a Drepturilor Animalelor, proclamată în mod solemn la Paris în 15 octombrie 1978 la sediul UNESCO, Convenţia europeană pentru protecţia animalelor de companie, precum şi art.13 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene
De asemenea, eutanasierea în masă a câinilor fără stăpân va periclita însăşi existenţa rasei comune şi va produce dezechilibre previzibile, ceea ce încalcă dreptul populaţiei la un mediu sănătos şi echilibrat ecologic.

Se mai arată că aplicarea măsurii eutanasierii de către medicul veterinar contravine art.50 din Codul deontologic medical-veterinar, care prevede că medicul veterinar trebuie să se abţină de la practicarea eutanasierii animalelor, cu excepţia cazurilor când acesta pune capăt suferinţelor unui pacient incurabil. De asemenea, se susţine că încălcarea acestei obligaţii duce la suspendarea exercitării profesiunii de medic veterinar.

Se arată că art.5 alin.(1) din lege prevede un termen extrem de scurt pentru eutanasierea câinilor cu potenţial agresiv, termen care nu asigură exercitarea dreptului de petiţionare, a accesului liber la justiţie sau a dreptului de proprietate privată. Se arată că un proprietar al unui asemenea câine pierdut nu are timp suficient pentru a-l recupera în condiţiile existenţei termenului extrem de scurt în care acesta urmează să fie eutanasiat.

Se mai consideră că pentru a fi încurajată adopţia nu ar trebui plătite niciun fel de taxe. Mai mult, în optica autorilor obiecţiei de neconstituţionalitate, „proprietarii câinilor fără stăpân sunt discriminaţi în raport cu proprietarii altor specii de animale fără stăpân”, întrucât aceste din urmă animale nu pot fi eutanasiate.

CITEȘTE MAI MULTE AICI

Răspuns la PARLAMENTUL BARBAR ȘI NECONSTITUȚIONAL! S-a votat eutanasierea, contra dispozitivului Curții Constituționale a României

  1. Raluca Strimbu

    sa va fie rusine! sa va fie rusine ca este aleasa moartea ca prima solutie! e trist ca am ajuns intr-o astfel de tara! Bine ca pentru eutanasiere sunt bani, si banii pe care i-au dat oamenii pentru adaposturi au ajuns in buzunarele parlamentarilor, pentru ca asta stiti , sa furati de la oameni! Totul o sa fie razbunat la un moment dat, nu e normal asa ceva! Iar voi, oameni fara inima, o sa ajungeti mai rau decat cainii acestia de care nu le e nimanui mila! Bine ca oamenilor si hotilor care omoara la orice colt nu se mai gandeste sa se faca asa ceva, ajungem sa ne omoram unii pe altii? aia urmeaza? rusine Romania, rusine noua ca ne-am ales astfel de oameni la conducere! sunteti mai rau ca animalele astea si ati ajuns sa luati voi decizii pentru o tara intreaga, voi ar trebui sa fiti in locul lor, voi adevaratele animale!

    http://www.botosaninecenzurat.ro/20120404-4-aprilie-ziua-internationala-a-animalelor-fara-stapan-scrisoarea-cainelui-maidanez-catre-prietenul-lui-omul.html

     

Adaugă un Comentariu

*