Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 5, 2020
Sunteți Aici Home » UNIUNEA EUROPEANĂ » PARTENERIAT: UE încurajează inovarea! A alocat proiectelor primul miliard de euro

PARTENERIAT: UE încurajează inovarea! A alocat proiectelor primul miliard de euro 

Foto: www.bani.md

Parteneriatele de cercetare dintre UE, sectorul privat și statele membre au prezentat primele lor cereri de proiecte și de parteneri în cadrul programului Orizont 2020, programul UE de cercetare și de inovare în valoare de 80 de miliarde de euro.

Prima rundă de finanțare va fi dedicată unor proiecte având ca scop îmbunătățirea vieții oamenilor și stimularea competitivității internaționale a industriei europene. Aceste proiecte vor viza, printre altele, noi tratamente pentru diabet și pentru afecțiuni oculare, precum și darea în funcțiune a zeci de vehicule rutiere pe bază de hidrogen și de stații de realimentare cu combustibil.

„Vom putea face față cu succes provocărilor uriașe cu care ne confruntăm doar dacă cele mai competente minți din mediul academic, din mediul industrial, din IMM-uri, din institutele de cercetare și din alte organizații lucrează împreună. Acesta este obiectivul parteneriatelor public-privat: să ne unim forțele pentru a îmbunătăți viața europenilor, pentru a crea locuri de muncă și pentru a stimula competitivitatea în UE. A

ngajamentul nostru este ca bugetul UE să se concentreze cu prioritate pe relansarea economică, iar parteneriatele merg în această direcție; primele cereri de propuneri însumează 1,1 miliarde de euro, la care se va adăuga o sumă similară din partea partenerilor privați, în cadrul unui pachet în valoare totală de 22 de miliarde de euro, destinat să contribuie la îmbunătățirea vieții oamenilor și la stimularea competitivității internaționale a industriei europene. Ele vor continua să producă rezultate pe care nicio țară, nicio întreprindere și nici chiar Uniunea Europeană însăși nu ar putea să le obțină singură”, a declarat José Manuel Barroso, președintele Comisiei Europene.

Adaugă un Comentariu

*