Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 30, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Patria se cheamă norodul, iar nu tagma jefuitorilor!

Patria se cheamă norodul, iar nu tagma jefuitorilor! 

ion obagilaParlamentarii noştri au comis-o din nou. În pragul sărbătorilor de Crăciun, aproape de alegerile locale şi parlamentare de anul viitor, s-au gândit să-şi mai prefabrice o pensie specială. Săracii! Nu aveau din ce trăi. Crăpau de foame…

Ştim cu toţii că nu au ajuns în ţara asta deputaţi şi senatori decât oamenii de afaceri cu buzunarul gros, cu dare de mână, latifundiari, avocaţi de lux şi alte tipuri de indivizi cocoţaţi pe undeva, pe sus, prin judeţele ţării. Arătaţi-mi un singur parlamentar plecat de pe o scară de bloc, simplu salariat, bugetar sau vreun şomer cu har, ridicat la rangul de politician. Nu există. Mai este câte unul sclipitor şi cu bani mai puţini, dar a avut şansa să fie sprijinit de vreun lider tare.

Mama mea are 400 de lei pensie şi a muncit toată viaţa. Nu s-a dus să ceară mai mult, grupe, zile, sporuri. Trăieşte din banii ăştia şi munca pământului. Când a auzit că prea iubiţii noştri aleşi vor încă o pensie a decretat: „Nu mai merg la anul la vot. Nu se merită. Îşi bat joc de noi, ăştia care ne conduc”! Şi câţi nu or fi în ţară care gândesc la fel, trăiesc din venituri modeste, încătuşaţi în datorii, împovăraţi de boli şi neajunsuri…

Am văzut pensionari care fac în această perioadă împrumuturi la CAR pentru a-şi cumpăra cozonac şi o bucată de carne. Şi nesătuii ăştia, care cică ne conduc şi fac legi pentru noi, violează după bunul plac bugetul naţional, gândindu-se doar la liniştea şi prosperitatea lor. Patriotismul, dragostea de popor, de ţară sunt de acum simple noţiuni pângărite de aleşi. Ruşine! Tudor Vladimirescu ar fi exclamat şi acum „Patria se cheamă norodul, iar nu tagma jefuitorilor”!

4 Răspunsuri la Patria se cheamă norodul, iar nu tagma jefuitorilor!

 1. Enache Lucian

  Cea de a patra putere in stat sa-si ia rolul de „formator de opinie ‘ si sa educe „politic” populatia. sa incerce sa convinga societatea civila (independenta material de stat) sa se structureze si sa preseze politicul sa-si respecte promisiunile dar si principiile morale in promovarile politice. de 25 de ani traseismul politic este condamnat de populatie dar de 25 ani partidele il promoveaza ba unele partide (PSD -ul ) il si legifereaza. S-a facut un referendum si prin acel referendum s-a obtinut un raspuns – reducerea numarului de parlamentari. e un raspuns de care trebuia sa se tina cont Reducerea numarului de parlamentari reprezinta si un filtru pentru promovarea ” calitii” in politica.
  Decizia ” nu ma mai duc la vot” nu este o solutie pentru inanatosirea clasei noastre politice ci din contra. Cei care si-au votat pensii speciale profitand de pozitia de „alesi ai neamului” ar trebui „ejectati ” din viata politica.

   
 2. moshu49

  asta naște un popor de oi, o haită de lupi!
  mă așteptam ca odată cu promulgarea, primarul cu girofar de la Cotroceni să ne explice de ce nu a contestat-o la CCR și cum rămîne cu principiul contributivității. :(

   
 3. liv

  Ba exista, foaie alba- vot de blam. sau boicotarea alegerilo la nivel national.
  Spuneti ca presa, a patra putere in stat trebuie sa fie mai incisiva- uitati ca ea trebuie si finantata, pai daca vorbeste de rau politicienii, numai primesti finantare.
  Presa independenta este insuficient sustinuta.
  Dar vorba ziaristului” Patria este norodul si nu tagma jefuitorilor”- care popor cel care nu iese sa-si apare drepturile din lene, comoditate sau teama de consecinte?
  Toleranta acestui popor, au inradacinat raul in Romania, coruptia, aroganta alesilor deci nu va mai vaitati.
  Saracia acestui popor este rezultanta acestui comportament mioritic.
  Ei sunt puternici pentru ca suntem noi slabi- nimeni nu va va schimba traiul daca va plangeti in pumni ca babele!
  Fiecare popor isi merita conducatorii pe care-i are!

   
 4. pana la bucuresti ne spoliaza primaria, judetenii si staicu!

  pai, dl enache, cand toate partidele pun pe liste doar jefuitori, ca tine, iar biroul electoral valideaza doar ce le dau partidele, pe cine drac sa votam?? eu nu mai votez de 15 ani, ca pe liste vad tot mereu aceasi hoti. startul l-a dat psd, iar toate celelate partide l-au urmat dupa sloganul, noi furam mai mult decat voi si suntem mai destepti. de la furcoiu incoace se fura in draci in tgv. mai nou, se saboteaza proiectele in timp de termene, ca sa nu mai dea ue banii, si ca sa nu se dea inapoi banii deja furati , se obliga pulimea sa imprumute restul de bani, ca aia se pot fura in voie. ca ue nu mai are treaba. ai votat si tu smecheria asta la centura, nu-i asa?. Deci, coane enache, la anu tot matale si ai tai sunteti pe liste???

   

Adaugă un Comentariu

*