Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 3, 2020
Sunteți Aici Home » ROMANI IN LUME » PATRU ROMÂNI ERAU SCLAVII ALTOR CONAȚIONALI ÎN ITALIA! Victimele au fost momite cu locuri de muncă plătite cu 860 de euro lunar

PATRU ROMÂNI ERAU SCLAVII ALTOR CONAȚIONALI ÎN ITALIA! Victimele au fost momite cu locuri de muncă plătite cu 860 de euro lunar 

sclavie italia

Trei români au fost arestaţi de carabinierii din Vittoria (provincia Ragusa, Sicilia), cu acuzaţia de ţinere în sclavie şi violenţă privată în complicitate. Victime, patru conaţionali de-ai lor, convinşi în urmă cu o lună, cu promisiunea unui loc de muncă bun, să vină în Sicilia şi constrânşi apoi să lucreze ca muncitori agricoli din zori până seara la o firmă agricolă din Scoglitti.

victimele au povestit că au fost determinate să vină în Italia în urmă cu mai puţin de o lună. Cu promisiunea unui loc de muncă de opt ore pe zi retribuit cu 140 de euro săptămânal, plus 75 de euro pentru mâncare. Au sosit cu autocarul, iar la staţia din Vittoria au fost preluaţi de unul dintre cei trei călăi, şi cazaţi într-o baracă din lemn şi plastic în condiţii extrem de proaste.

Românii, cărora le-au fost sustrase documentele, au început apoi să lucreze în sere, din zori până seara. La finalul primei săptămâni nu au primit nicio plată, fiindcă erau consideraţi datori pentru că li s-a dat un loc de muncă şi au fost preluaţi din staţie.

Situaţia nu s-a îmbunătăţit în săptămânile următoare: cei trei răufăcători efectuau ture de gardă pentru a se asigura că muncitorii nu vor fugi. în unele cazuri una dintre victime a fost lovită cu palmele peste faţă şi gât pentru că nu respecta directivele date şi, potrivit bandei, nu dădea randament.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Adaugă un Comentariu

*