Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iulie 12, 2020
Sunteți Aici Home » ÎNVĂŢĂMÂNT » PATRULA DE RECICLARE îşi face treaba. Ajută-i şi tu pe elevi să colecteze deşeurile!

PATRULA DE RECICLARE îşi face treaba. Ajută-i şi tu pe elevi să colecteze deşeurile! 

patrula de reciclare

Cei peste 20.000 de preșcolari, elevi și profesori înscriși în ediția curentă a programului național de educație de mediu Patrula de Reciclare au contribuit la colectarea a peste 120.000 kg de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE), în intervalul decembrie 2013 – 1 martie 2014. Aşadar, până în prezent, de la prima ediție a programului din 2011, Patrula de Reciclare a contribuit la colectarea a 420.000 kg de deșeuri de echipamente electrice și electronice.

”Colectarea DEEE ar trebui să devină un gest la fel de normal ca spălatul pe dinți. Nimeni nu așteaptă o recompensă pentru că s-a spălat pe dinți. Sunt activități normale generate de respectul pentru cei din jur, de dorința de a fi frumoși și sănătoși. Același lucru trebuie să-l realizăm și cu mediul în care trăim” consideră Camelia Tănculescu, profesorul coordonator al Patrulei de Reciclare de la Colegiul Tehnic ”Ion Borcea” din Buhuși, județul Bacău.

Patrulele acestei ediții și-au propus un obiectiv ambițios: să convingă fiecare cetățean al României să colecteze măcar 50 de grame de astfel de deșeuri. Județele care vor reuși să colecteze această cantitate pentru Patrula locală vor câștiga un premiu național! Succesul copiilor și sansele Patrulelor la un premiu național depind așadar de solidaritatea comunităților lor și de modul în care acestea se vor mobiliza să îi susțină. Fiecare cetățean, dar mai ales firmele și instituțiile pot deveni Suporteri ai Patrulei de Reciclare.

Adaugă un Comentariu

*