Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 5, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Călăraşi » PERCHEZIŢII: 13 evazionişti, reţinuţi de poliţişti. Prejudiciul depăşeşte 3,5 milioane de euro

PERCHEZIŢII: 13 evazionişti, reţinuţi de poliţişti. Prejudiciul depăşeşte 3,5 milioane de euro 

Sursa foto: wall-street.ro

Poliţiştii călărăşeni au descins astăzi la locuinţele mai multor administratori de societăţi comerciale din Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa şi Iaşi, cercetaţi într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Din cercetări a rezultat că, în perioada 2010 – 2013, suspecţii, în calitate de administratori şi reprezentanţi legali ai 15 societăţi comerciale, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale datorate statului. Persoanele respective sunt bănuite că ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziţia de materiale de construcţii şi servicii, în valoare totală de peste 2,5 milioane de euro. Prejudiciul cauzat prin evaziune fiscală este de 1 milion de euro.

Ulterior, prin intermediul societăţilor controlate, bănuiţii ar fi efectuat mai multe operaţiuni sau tranzacţii financiare, urmărind spălarea sumelor de bani. Aceştia ar fi efectuat transferuri de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau ar fi rulat banii prin conturile societăţilor, metodă prin care ar fi fost ascunsă originea ilicită a fondurilor, cauzând un prejudiciu de 2,5 milioane de euro.

Pe timpul cercetărilor efectuate în cauză, au fost instituite măsuri asiguratorii asupra bunurilor suspecţilor (construcţii şi terenuri) în valoare de aproximativ 1.500.000 lei, activitate ce va fi continuată pană la concurenţa prejudiciului creat.

În urma probatoriului administrat, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi au emis ordonanţe de reţinere pe numele a 13 persoane, dintre care una din judeţul Călăraşi, şapte din judeţul Ilfov, una din Iaşi, câte două persoane din municipiul Bucureşti şi judeţul Ialomiţa. Acestea au fost depuse în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând să fie prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, cu propunerea de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Adaugă un Comentariu

*