Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iunie 3, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PERCHEZIŢII: 20 de traficanţi de droguri şi complicii lor, săltaţi de anchetatori

PERCHEZIŢII: 20 de traficanţi de droguri şi complicii lor, săltaţi de anchetatori 

Foto: România Liberă

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate și Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiești, au efectuat, miercuri – 5 august, 20 de percheziții domiciliare, dintre care 19 pe teritoriul județului Prahova și una în județul Ialomița, pentru destructurarea unei reţele de traficanţi de droguri de mare risc.

Potrivit IPJ Prahova, anchetatorii au vizat 20 de persoane bănuite că ar fi implicate atât în activităţi de cultivare, introducere în ţară şi comercializare de droguri de risc, respectiv cannabis, precum şi în constituirea unui grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii de infracţiuni contra patrimoniului.

În urma perchezițiilor desfășurate, polițiștii au descoperit două culturi de cannabis, constând în total din 30 de plante mature, peste 800 de grame de cannabis pregătit pentru comercializare, 28 de comprimate de ecstasy, mai multe ustensile pentru cântărit, ambalat și consum de droguri, precum și o armă cu aer comprimat și un pistol cu bile. De asemenea, au fost ridicate 69.000 de lei, 1.220 de Euro și 100 de USD, care ar proveni din comiterea infracțiunilor, precum și mai multe documente de evidență primară și contabilă dublă.

Din activitățile de urmărire penală efectuate de polițiști a reieșit că, în perioada octombrie 2014 – august 2015, doi bărbați din municipiul Ploiești ar fi introdus în țară diferite cantități de cannabis, care ulterior ar fi fost comercializat către diverși consumatori, prin intermediul mai multor dealeri secundari.

De asemenea, cei doi bănuiți s-ar fi aprovizionat din Spania şi din ţară cu seminţe de cannabis, care ulterior ar fi fost cultivate în două locuri de pe raza județului Prahova, urmând ca după recoltarea plantelor respective, acestea să fie comercializate.

Totodată, din investigațiile efectuate s-a mai stabilit că unul dintre cei doi bărbați, angajat în cadrul unei societăţi comerciale care desfășoară activități de vânzare a produselor alimentare, profitând de poziţia profesională, împreună cu alte 4 persoane, ar fi constituit un grup infracţional organizat, în scopul sustragerii unor cantităţi substanţiale de fructe şi legume din gestiunea agentului eonomic respectiv, care ulterior ar fi fost vândute en-gros către diferiți comercianți din județele Prahova şi Ialomiţa.

În cursul acestei zile, peste 100 de persoane, bănuite de implicare în activități de trafic și consum de droguri de risc, precum și în infracțiuni de furt, au fost duse, cu mandat, la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești, urmând ca, după audierea acestora și efectuarea actelor procedurale, procurorul de caz să dispună măsurile legale care se impun.

La percheziții au participat și 50 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova și Grupării de Jandarmi Mobile Matei Basarab Ploiești, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale – Serviciul de Operațiuni Speciale Ploiești.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorul de caz, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de trafic și consum de droguri de risc și mare risc și constituirea unui grup infracțional organizat.

Adaugă un Comentariu

*