Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, martie 3, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Argeș » PERCHEZIŢII: 30 de români sunt cercetaţi pentru infracţiuni informatice în Franţa şi Italia

PERCHEZIŢII: 30 de români sunt cercetaţi pentru infracţiuni informatice în Franţa şi Italia 

FOTO ARHIVĂ

Poliţiştii români au reuşit, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti, să destructureze un grup infracţional format din 30 de persoane care au montat, începând cu anul 2013, dispozitive de tip skimming la ATM-uri din Franţa, au falsificat instrumente de plată electronică şi le-au pus în circulaţie prin achiziţionarea de produse de vestimentaţie şi încălţăminte de la mai multe societăţi comerciale din Italia. Prin activitatea infracţională, cei în cauză ar fi obţinut venituri ilicite de aproximativ 60.000 de euro.

Pentru prinderea suspecţilor, oamenii legii au organizat 20 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Argeş, Vâlcea, Suceava, Gorj, Vaslui, Buzău, Teleorman, Botoşani, Caraş-Severin şi Dolj. La aceste acţiuni au participat jandarmi români, doi poliţişti din Italia şi un reprezentat Europol. Suportul de specialitate a fost asigurat de SRI şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au identificat şi ridicat 3 hard disk-uri, 5 laptop-uri, 1 tabletă, 30 de suporţi optici, 2 memory stick-uri, 15 telefoane mobile, 10 cartele SIM, 9 carduri bancare, precum şi 20.000 de lei şi 4.100 de euro. De asemenea, 3 persoane au fost identificate şi conduse la sediile parchetelor curţilor de apel din Bucureşti şi Craiova. Întreaga acţiune a beneficiat de sprijinul Europol, Eurojust şi a autorităţilor judiciare din Italia.

Cei în cauză sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, falsificarea de instrumente de plată electronică, punerea în circulaţie de instrumente de plată electronică falsificate, deţinerea de echipamente, inclusiv hardware şi software cu scopul de a servi la falsificarea instrumentelor de plată electronică, accesul ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, fapte comise atât pe teritoriul României cât şi în Franţa şi Italia.

Adaugă un Comentariu

*