Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 16, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: 40 de persoane din şase judeţe şi Bucureşti, aduse la Poliţie pentru cercetări într-un dosar de evaziune fiscală

DÂMBOVIŢA: 40 de persoane din şase judeţe şi Bucureşti, aduse la Poliţie pentru cercetări într-un dosar de evaziune fiscală 

perchezitii prahova

Polițiștii de combatere a criminalităţii organizate din Dâmbovița şi procurorii DIICOT efectuează 42 de percheziţii, în 6 județe și în București, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în evaziune fiscală. Sunt efectuate 2 percheziții în județul Dâmbovița, 14 în județul Cluj, 10 în județul Alba, 6 în Bihor, 5 în Timiș, 4 în municipiul București și una în județul Călărași. De asemenea, sunt puse în executare 40 de mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite și a unor martori.

La activități participă peste 120 de polițiști din Dâmbovița, Ploiești, București, Alba Iulia, Oradea, Cluj, Timișoara și Călărași, precum și jandarmi.

Potrivit IPJ Dâmboviţa, din cercetări a reieșit că, în perioada 2011 – octombrie 2014, 33 de persoane, constituite într-un grup infracțional organizat, ar fi creat circuite comerciale fictive, prin interpunerea unor firme fantomă și prin înregistrarea în contabilitatea altor societăți a unor cheltuieli fictive, în scopul obținerii de rambursări ilegale de TVA. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la 1.000.000 de euro.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și evaziune fiscală.

 

Adaugă un Comentariu

*