Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, ianuarie 24, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PERCHEZIŢII: Cinci milioane de euro, prejudiciul într-un dosar de evaziune şi spălare de bani cu 36 de suspecţi

PERCHEZIŢII: Cinci milioane de euro, prejudiciul într-un dosar de evaziune şi spălare de bani cu 36 de suspecţi 

Foto: jurnalul.ro

150 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează 50 de percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Dâmboviţa şi Ialomiţa. Sunt puse în aplicare 36 de mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că persoanele bănuite ar fi folosit o firmă de avocatură şi un lichidator judiciar, pentru înfiinţarea, iar ulterior lichidarea şi radierea mai multor firme, prin intermediul cărora ar fi încheiat tranzacţii fictive, în scopul deducerii ilicite de TVA. Prejudiciul este estimat la 5.000.000 de euro, rulajul total al circuitului evazionist fiind de aproximativ 12.000.000 de euro.

Societăţile comerciale implicate activau în diverse domenii, precum publicitate, echipamente medicale, tehnologia informaţiilor, construcţii, pază sau consultanţă. Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sector 4 Bucureşti.

La percheziţii participă şi poliţişti din cadrul Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Ilfov, Dâmboviţa şi Ialomiţa. Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al SRI.

Adaugă un Comentariu

*