Știri, Muntenia-Sud, România|luni, martie 8, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » PERCHEZIŢII: Au obţinut 300 de credite folosind documente false!

PERCHEZIŢII: Au obţinut 300 de credite folosind documente false! 

FOTO ARHIVĂ

Poliţiştii BCCO din Ploieşti au efectuat astăzi, cu sprijinul colegilor din Oradea şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR, 13 percheziţii domiciliare, 9 în Prahova şi 4 în Bihor, la persoane bănuite de fraude informatice pentru obţinerea de credite on-line. Ancheta este condusă de DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti. La descinderi au participat şi jandarmi. Au fost puse în aplicare 19 mandate de aducere.

Grupul infracţional a fost constituit de şapte suspecţi, ulterior aderând şi alte persoane. Cei în cauză au acţionat, în perioada 2015-2017, pentru obţinerea, în mod ilicit, de credite on-line de la instituții financiare nebancare din România. Iniţial, aceştia au folosit propriile date de identificare sau aparţinând altor persoane, precum şi adeverinţe de salariat şi extrase de cont falsificate prin intermediul unor aplicaţii informatice. Ulterior, au introdus în aplicațiile informatice ale instituțiilor financiare nebancare documente false, modalitate în care au aplicat pentru aproximativ 300 de solicitări de creditare.

În urma perchezițiilor fost descoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, mai multe documente, înscrisuri, telefoane mobile și sisteme informatice care ar fi fost utilizate în activitatea infracțională. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fraudă informatică și fals informatic.

VIDEO:

Adaugă un Comentariu

*