Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 13, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PERCHEZIŢII: Au prejudiciat statul, decontând peste 4.500 de reţete medicale falsificate!

PERCHEZIŢII: Au prejudiciat statul, decontând peste 4.500 de reţete medicale falsificate! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.ziaruldeiasi.ro)

Poliţiştii ialomiţeni au efectuat, cu sprijinul colegilor de la Direcţia Operaţiuni Speciale, şapte percheziţii în oraşul Ţăndărei, în comuna Mihail Kogălniceanu şi în judeţul Constanţa, la domiciliile unor persoane bănuite de înșelăciune, spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fraudă informatică, fals și complicitate la fals intelectual, uz de fals și complicitate la înșelăciune.

Din cercetări a reieşit că șase dintre persoanele bănuite, în perioada 2010 – 2014 ar fi falsificat un număr de 4.508 rețete medicale, ce au fost decontate prin intermediul unei unități farmaceutice, cauzând un prejudiciu de 667.000 de lei. De asemenea, în perioada 2013 – 2014, ar fi fost introduse în evidențe rețete falsificate, emise de un cabinet medical. În cursul anului 2013, administratorul unei unități farmaceutice ar fi efectuat 10 transferuri bancare, în valoare de 80.000 de lei, bani proveniți în urma decontării unor rețete false, în scopul de a ascunde sau disimula originea ilicită a acestora.

În urma perchezițiilor au fost ridicate înscrisuri, calculatoare și 37.000 de lei, în vederea administrării probatoriului în cauză. Șapte persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, pentru audieri, șase dintre acestea fiind reținute pe bază de ordonanță de reținere pentru 24 de ore. Polițiștii continuă cercetările, sub îndrumarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița.

Adaugă un Comentariu

*