Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, aprilie 1, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » PERCHEZIŢII: Evaziune fiscală cu produse importate din Turcia. Prejudiciul se cifrează la 700.000 de euro

PERCHEZIŢII: Evaziune fiscală cu produse importate din Turcia. Prejudiciul se cifrează la 700.000 de euro 

Foto: România TV

Poliţiştii Direcţiei de Poliţie Transporturi au desfăşurat astăzi 17 percheziţii într-un dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de 7 persoane, bănuite de evaziune fiscală cu produse importate din Turcia. Au fost angrenaţi poliţişti din Giurgiu, Ilfov şi Ialomiţa, care au descins la sediile a 6 persoane juridice şi 11 persoane fizice (10 în judeţul Giurgiu, una în municipiul Bucureşti, cinci în judeţul Ilfov şi una în judeţul Ialomiţa).

„Din cercetări a reieşit că, în perioada iulie 2013 – iulie 2014, 7 persoane de naţionalitate română şi turcă ar fi înfiinţat, pe teritoriul României, mai multe societăţi comerciale, prin intermediul unor persoane interpuse. Firmele ar fi avut drept scop acumularea de datorii către bugetul consolidat al statului şi nedeclararea sau declararea fictivă a operaţiunilor comerciale realizate”, se arată într-un comunicat al IGPR.

În fapt, marfa (o gamă diversificată, de la produse alimentare la produse de uz casnic), importată în special din Turcia, ar fi fost introdusă în ţară, prin intermediul unei societăţi comerciale, de regulă, cu autocamioanele unei firme de transport turceşti. Prejudiciul estimat se ridică la 700.000 de euro.

Potrivit poliţiştilor, activitatea infracţională ar fi fost sprijinită de comisionari vamali şi de unii funcţionari, bănuiţi că ar fi modificat documente de provenienţă a mărfii, precum şi buletine de analiză în cazul produselor alimentare, cu ajutorul unei persoane din cadrul unei direcţiei sanitar-veterinare, pentru aplicarea unei TVA diminuată.

Adaugă un Comentariu

*