Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iulie 6, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Argeș » PERCHEZIŢII: Falşii transportatori care furau mărfurile au fost dibuiţi de poliţişti

PERCHEZIŢII: Falşii transportatori care furau mărfurile au fost dibuiţi de poliţişti 

perchezitii arges

În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul IPJ Argeş şi IPJ Dolj au efectuat, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, 11 percheziţii domiciliare pe teritoriul celor două judeţe, pentru probarea activităţii infracţionale a zece persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Utilizând datele de identificare ale unor societăţi comerciale fictive, suspecţii au plasat comenzi pe bursele de transport internaţional de marfă, pe care nu le-ar fi onorat. După confirmarea comenzilor, mărfurile încărcate nu mai ajungeau la destinaţia prestabilită, ci erau deviate spre teritoriul României, utilizând documente de transport false. Ulterior, bunurile ar fi fost valorificate pe piaţa neagră la preţuri subevaluate.

Prejudiciul creat prin săvârşirea infracţiunii este de aproximativ 400.000 de euro lei, reprezentând contravaloarea mărfurilor care fac obiectul activităţii infracţionale.

Adaugă un Comentariu

*